Μακροχρόνια χρήση παυσίπονων: Πώς επηρεάζεται η ψυχική υγεία

Μακροχρόνια χρήση παυσίπονων: Πώς επηρεάζεται η ψυχική υγεία

Η μακροχρόνια χρήση παυσίπονων σε άτομα κάτω των 25 ετών αυξάνει τον κίνδυνο κακής ψυχικής υγείας και κατάχρησης ουσιών αργότερα στη ζωή, σύμφωνα με μια μελέτη.

Τα αποτελέσματα της μελέτης, που δημοσιεύθηκαν στο The Lancet Regional Health – Europe, υποδηλώνουν ότι το 29% των ατόμων κάτω των 25 ετών με χρόνιο πόνο ήταν πιθανό να αναπτύξουν ψυχική ασθένεια στην ενήλικη ζωή. Ωστόσο, ο κίνδυνος ψυχικής ασθένειας αυξήθηκε στο 46% όταν έπαιρναν παυσίπονα με ιατρική συνταγή.

Ο χρόνιος πόνος είναι μια κατάσταση επίμονου πόνου που επηρεάζει την καθημερινή ζωή του πάσχοντος ατόμου. Μπορεί να εμφανιστεί λόγω πολλών καταστάσεων όπως αρθρίτιδα, τραυματισμοί ή καρκίνος. Η διαχείριση του πόνου περιλαμβάνει τον εντοπισμό του υποκείμενου ζητήματος και τη θεραπεία για την ανακούφιση των συμπτωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης παυσίπονων φαρμάκων.

Οι ερευνητές της μελέτης παρατήρησαν επίσης μια σχέση μεταξύ της λήψης συνταγογραφούμενων παυσίπονων σε νεαρή ηλικία και της αυξημένης χρήσης οπιοειδών στην μετέπειτα ζωή. Τα ευρήματα δείχνουν ότι όσοι έπαιρναν παυσίπονα διέτρεχαν 82% υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν κατάχρηση ουσιών.

Διαβάστε τη συνέχεια στο: ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα