Υγεία και ανοσοποιητικό: Οι 7 καλύτερες υπερτροφές που χρειάζεστε

Υγεία και ανοσοποιητικό: Οι 7 καλύτερες υπερτροφές που χρειάζεστε

Τα επιβλαβή βακτήρια, οι ιοί, οι μικροοργανισμοί και ο μύκητας candida, δυστυχώς αποτελούν μέρος του κόσμου μας. Το ίδιο συμβαίνει και με τα τοξικά χημικά, συμπεριλαμβανομένων όλων των φυτοφαρμάκων μέχρι της ρύπανσης των αυτοκινήτων. Στον κόσμο μας, αυτοί οι επιβλαβείς μικροοργανισμοί και ένας ατελείωτος κατάλογος τοξικών χημικών ουσιών επιτίθενται συνεχώς στο ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το καθημερινό άγχος, συνθέτουν ένα εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε κρυολόγημα και γρίπη, βήχα, πυρετό, χρόνια προβλήματα υγείας, δερματικές διαταραχές, πεπτική δυσφορία, νευρικές παθήσεις, χρόνια κόπωση, ακόμη και καρκίνο.

Όταν το σώμα έχει πάρα πολλά να αντιμετωπίσει, παύει να μπορεί να απαλλαγεί από τα προβλήματά του αποτελεσματικά, και χρειάζεται περισσότερη υποστήριξη για να αντιμετωπίσει τους «εχθρούς».

Ευτυχώς, το ανοσοποιητικό μας σύστημα μπορεί να βελτιωθεί και να ενδυναμωθεί σε τέτοιο σημείο ώστε να δημιουργήσει ακόμη και μια ισχυρή «ασπίδα προστασίας».

Θεωρείται ότι ο καλύτερος τρόπος, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η προστασία στο ανοσοποιητικό σύστημα, είναι η πρόσληψη ορισμένων υπερβοτάνων και υπερτροφών, η λήψη προβιοτικών και καλλιεργημένων τροφών, η ελαχιστοποίηση της έκθεσης σε τοξικά τρόφιμα τρώγοντας, όσο το δυνατόν περισσότερο αγνές βιολογικές ωμές τροφές και κάνοντας κατάλληλες βελτιώσεις στον τρόπο ζωής.

Το 400 π.Χ., ο Ιπποκράτης είπε: «Αφήστε το φαγητό να είναι το φάρμακό σας και το φάρμακο να είναι η τροφή σας». Ετσι και εμείς θα πρέπει να προσπαθήσουμε να συμπεριλάβουμε τις ακόλουθες υπερτροφές, υπερβότανα και σούπερ προϊόντα στο καθημερινό μας πρόγραμμα. Ας τις δούμε:

1. Μανιτάρι Reishi

Το μανιτάρι Reishi, είναι η «βασίλισσα» των φαρμακευτικών μανιταριών. Το Reishi είναι το πιο καλά μελετημένο βότανο στην ιστορία του κόσμου.

Οι Ταοϊστές θεωρούν το reishi, ένα «ελιξίριο αθανασίας» που φημίζεται για την ικανότητά του να βελτιώνει σημαντικά τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος προστατεύοντάς μας από την επίθεση ιών, βακτηρίων, ανεπιθύμητων επισκεπτών, ρύπανσης, χημικών ουσιών, μούχλας και τοξικότητας.

Το Reishi βοηθά στη δημιουργία της «ασπίδας προστασίας από το στρες», δημιουργώντας συναισθήματα ευεξίας.

2. Μανιτάρι Chaga

Το Chaga είναι ο «βασιλιάς» των φαρμακευτικών μανιταριών. Περιέχει τις υψηλότερες ποσότητες αντικαρκινικών ενώσεων από οποιοδήποτε άλλο βότανο.

Αυτές οι ενώσεις έχουν τη μορφή βετουλίνης, βετουλινικού οξέος και λουπεόλης, οι οποίες είναι ισχυρές αντι-μεταλλαξιογόνες ενώσεις που υπάρχουν φυσικά στο λευκό μέρος του φλοιού της σημύδας (στο οποίο συνήθως αναπτύσσεται το chaga).

Το Chaga έχει επίσης εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά φυτοχημικά, θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά που απομακρύνουν τις ελεύθερες ρίζες, ειδικά μελανίνη.

Το Chaga είναι το πιο ισχυρό βότανο που καταπολεμά τον καρκίνο και καταπολεμά κάθε είδους βλάβη, από την ακτινοβολία στον υγιή ιστό.

3. Gynostemma

Σύμφωνα με την επιστημονική έρευνα βοτάνων που διεξάγεται στην Κίνα, το gynostemma έχει αναγνωριστεί ως το πιο φαρμακευτικό από όλα τα κινέζικα βότανα. Περιέχει 120 σαπωνίνες, (μόρια που ρυθμίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα που είναι λιποδιαλυτά στη μία πλευρά του μορίου και υδατοδιαλυτά στην άλλη πλευρά), οι οποίες έχουν πολύ ευεργετικές ιδιότητες.

Το Gynostemma είναι ένα πραγματικό τονωτικό. Επιπλέον, μπορείτε να το πάρετε απευθείας ή να φτιάξετε τσάι από αυτό, σχεδόν κάθε μέρα... με οφέλη που αυξάνονται όσο περισσότερο το καταναλώνετε!

4.Τζίνσενγκ

Γνωστό σε όλο τον κόσμο για τις εκπληκτικές του ιδιότητες αποκατάστασης ενέργειας και ενδυνάμωσης, το ginseng, βοηθά το σώμα μας να προσαρμοστεί στις αγχωτικές περιβαλλοντικές συνθήκες. Η ρίζα τζίνσενγκ μπορεί να ενισχύσει την ενέργεια, να προκαλέσει πνευματική εγρήγορση, να βελτιώσει την αναλογία των υγιεινών ορμονών (ενεργώντας έτσι ως διακριτικό αφροδισιακό) και αυξάνει την αντοχή.

Το τζίνσενγκ βοηθά επίσης στην καταπολέμηση του πόνου και στην ανακούφιση της βλάβης από την ακτινοβολία στους υγιείς ιστούς.

5. Χλωρέλλα

Η χλωρέλλα είναι ένα φυσικό πράσινο μικροφύκι, αποτοξινωτικό υπερτροφής. Η χλωρέλλα είναι το φυτό με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε χλωροφύλλη στον κόσμο με 40 φορές μεγαλύτερη περιεκτικότητα από τον καλύτερο γνωστό χυμό σιταρόχορτου.

Η χλωροφύλλη συνδέεται με βαρέα μέταλλα και χημικές τοξίνες, βοηθώντας στην αποβολή τους από τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα. Η χλωρέλλα είναι επίσης μια πλήρης πηγή πρωτεΐνης που περιέχει νεανικούς και αναζωογονητικούς αυξητικούς παράγοντες.

6. Camu Camu Berry

Αυτή η φυτική πηγή βιταμίνης C θα ενισχύσει εξαιρετικά το ανοσοποιητικό σας σύστημα και θα βοηθήσει στην αποκατάσταση του συνδετικού ιστού.

Οι βοτανικές πηγές βιταμίνης C (όπως το camu camu) προτιμώνται έναντι των προϊόντων συνθετικού ασκορβικού οξέος λόγω της πλήρους σειράς βιοφλαβονοειδών που ενισχύουν τη βιταμίνη C, χαλκού, ρουτίνης και άλλων παραγόντων.

Θεωρείται ένα από τα πιο συμπυκνωμένα αποθέματα βιταμίνης C στον κόσμο και ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό.

7. Προβιοτικά

Προβαίνοντας στην κατανάλωση συνδυασμού προβιοτικών καλής ποιότητας, (αυτά περιλαμβάνουν φιλικά βακτήρια όπως Lactobacillus acidophilus, Bifidus infantis, B. longum, L. bulgaricus, S. thermophilus, L. plantarum, L. salivarius, Enterococcus faecium), μπορείτε να αποκτήσετε ενισχυμένη ανοσία, καθώς αυτά τα ευεργετικά προβιοτικά βακτήρια είναι συμβιωτικοί σύμμαχοι του σώματός σας που βοηθούν στην καταπολέμηση των ιών, της candida και άλλων λοιμώξεων.

Τα προβιοτικά, παράγουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β και βοηθούν σημαντικά στην αποτοξίνωση.

Μέσω του διαδικτύου και της προώθησης έχουμε εύκολη πρόσβαση σε αυτές τις υπερτροφές, τα σούπερ βότανα και τα σούπερ προϊόντα υγείας. Όταν αρχίσετε να διερευνάτε και να χρησιμοποιείτε αυτές τις ουσίες με συνέπεια και τακτικά ως μέρος του γενικού σας προγράμματος υγείας και άσκησης, θα παρατηρήσετε ότι η ανοσία σας σταδιακά θα ενισχυθεί.

Οι σκέψεις σας θα έχουν περισσότερη διαύγεια. Η συνολική σας ενέργεια θα αυξηθεί. Επίσης, πιθανότατα θα κοιμάστε καλύτερα και θα αποδώσετε καλύτερα στις αθλητικές δραστηριότητες. Η συνολική παραγωγικότητά σας θα βελτιωθεί!

Οι υπερτροφές και τα τονωτικά υπερβότανα, μπορούν να προστεθούν στη διατροφή οποιουδήποτε. Ξεκινήστε με εκείνο, το οποίο θεωρείτε ότι ταιριάζει καλύτερα σε εσάς!

Πηγή: healthstat.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα