Συμπληρώματα: Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να απορροφήσεις τις βιταμίνες και τα μέταλλα

Συμπληρώματα: Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να απορροφήσεις τις βιταμίνες και τα μέταλλα

Γνωρίζατε ότι περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους ηλικίας 20 ετών και άνω λαμβάνουν συμπληρώματα διατροφής; Στην πραγματικότητα, το 80% των γυναικών ηλικίας 60 ετών και άνω λαμβάνουν κάποιου είδους συμπλήρωμα.

Ωστόσο η βιοδιαθεσιμότητα των βιταμινών είναι ένα πράγμα που πολλοί άνθρωποι δεν λαμβάνουν υπόψη, όταν τις προσθέτου ως συμπληρώματα στη διατροφή τους. Η βιοδιαθεσιμότητα είναι το πόσο εύκολα μπορεί το σώμα σας μπορεί να απορροφήσει το θρεπτικό συστατικό. Εάν δεν είστε σίγουροι ότι αξιοποιείτε στο έπακρο τα συμπληρώματά σας, συνεχίστε να διαβάζετε.

Τι είναι η βιοδιαθεσιμότητα;

Η βιοδιαθεσιμότητα είναι ο επιστημονικός όρος για το πόσο ένα θρεπτικό συστατικό απορροφάται ή διατίθεται στον οργανισμό. Με άλλα λόγια, μόνο και μόνο επειδή ένα τρόφιμο ή ένα συμπλήρωμα περιέχει ένα συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό, δεν αποτελεί εγγύηση ότι το σώμα σας είναι πραγματικά σε θέση να το απορροφήσει και να το χρησιμοποιήσει όλα. Ορισμένα θρεπτικά συστατικά είναι πιο βιοδιαθέσιμα από άλλα. Και εάν το σώμα σας δεν μπορεί να τα απορροφήσει, δεν θα αποκομίσει κανένα από τα οφέλη.

Πώς απορροφώνται οι βιταμίνες από τον οργανισμό;

Αυτό που καταναλώνετε κινείται μέσω του πεπτικού σας συστήματος. Το σώμα σας απορροφά χρήσιμα θρεπτικά συστατικά για να τα χρησιμοποιήσουν τα κύτταρα σας ή να αποθηκευτούν. Αλλά δεν είναι όλα ικανά να χρησιμοποιηθούν. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά που δεν είναι βιοδιαθέσιμα καταστρέφονται ή απεκκρίνονται. Αυτό σημαίνει ότι μόνο και μόνο επειδή ένα τρόφιμο περιέχει ένα συγκεκριμένο μικροθρεπτικό συστατικό ή βιταμίνη δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το σώμα σας το χρησιμοποιεί. Η απορρόφηση έχει σημασία, και αρκετά πράγματα μπορούν να επηρεάσουν την απορρόφηση βιταμινών.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα