Μύθοι και αλήθειες για τα ιατρικά λάθη. Το πρόβλημα της Αννίτας Ναθαναήλ μετά από ένα ιατρικό λάθος

Μύθοι και αλήθειες για τα ιατρικά λάθη. Το πρόβλημα της Αννίτας Ναθαναήλ μετά από ένα ιατρικό λάθος

Η επιχειρηματίας, Αννίτα Ναθαναήλ, και η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μίλησαν στην εκπομπή «Όλα για τη Ζωή μας» για τους μύθους και τις αλήθειες σχετικά με τα ιατρικά λάθη.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ταλαιπωρούνται τα τελευταία χρόνια από λάθος διαγνώσεις, θεραπείες, ακόμη και χειρουργικές επεμβάσεις .

Εκτιμάται ότι κάθε χρόνο, τουλάχιστον στην Ελλάδα, καταγράφονται 6.000 ιατρικά λάθη που έχουν δικαιωθεί από τη δικαιοσύνη.

Το πρόβλημα της Αννίτας Ναθαναήλ μετά από ένα ιατρικό λάθος

Η Αννίτα Ναθαναήλ μίλησε στην εκπομπή για ένα σοβαρό χειρουργείο που έκανε με αποτέλεσμα να χειροτερέψει μετά από ένα ιατρικό λάθος.

«Ήταν μία ταλαιπωρημένη άρθρωση, στην οποία είχαν προηγηθεί σε 35 χρόνια άλλες τρεις αρθροσκοπήσεις, οπότε σίγουρα προϋπήρχε μία κατάσταση στο γόνατό μου. Σίγουρα δεν ήταν λόγος να μπω να κάνω ένα ακραίο χειρουργείο. Το χειρουργείο για το οποίο προετοιμάστηκα ήταν κάποια επέμβαση στο μηνίσκο με την προσθήκη κάποιου μοσχεύματος ή τουλάχιστον αυτό μου είχε πει ο γιατρός. Από το χειρουργείο ρουτίνας θα έβγαινα την ίδια μέρα ή στη χειρότερη περίπτωση την επομένη το πρωί, όμως το χειρουργείο κράτησε πάρα πολλές ώρες», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Έμαθα μετά από πολλές ώρες ότι είχε γίνει ολική αρθροπλαστική στο γόνατο μου. Ο γιατρός όταν εμφανίστηκε αργά , μου είπε πως δεν μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό και από κει και πέρα άρχισε ο Γολγοθάς μου. Στο νοσοκομείο έπαιρνα μορφίνη, οπότε δεν είχα και πολύ ξεκάθαρη εικόνα του τι ακριβώς συμβαίνει με το χειρουργείο. Όταν επέστρεψα στο σπίτι, δυστυχώς, άρχισα να βλέπω ότι η εικόνα του ποδιού δεν ήταν καλή. Το πόδι μου είχε μαυρίσει πάρα πολύ έντονα και όσο περνάνε οι μέρες χειροτέρευε ο πόνος. Ήμουν στο κρεβάτι για 44 μέρες».

Όπως είπε, επειδή δεν είχε την υποστήριξη που περίμενε από την ιατρική ομάδα, χρειάστηκε να απευθυνθεί σε ιατρείο πόνου και σε αναισθησιολόγο.

«Εντός του μήνα γίνεται η διάγνωση και από την αναισθησιολόγο..

Διαβάστε αναλυτικά και δείτε βίντεο στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα