Η νούμερο 1 άσκηση για να χάσετε το λίπος της κοιλιάς

Η νούμερο 1 άσκηση για να χάσετε το λίπος της κοιλιάς

Στο κανάλι του στο YouTube, ο Δρ Eric Berg μοιράζεται με τους ακολούθους του τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όσοι προσπαθούν να χάσουν βάρος αλλά και τον καλύτερο τρόπο για να ξεπεραστούν τέτοιες προκλήσεις, όπως είναι η απώλεια του λίπους στην κοιλιά.

Ενώ η διατροφή αντιπροσωπεύει το 85% του ποσοστού επιτυχίας ενός ατόμου στην απώλεια βάρους, το υπόλοιπο 15% οφείλεται στην άσκηση, αποτελώντας επίσης σημαντικό παράγοντα. Για να αξιοποιήσετε τη μέγιστη ποσότητα απώλειας λίπους από την κοιλιά, πρέπει να κάνετε το σώμα σας να καίει λίπος και όχι σάκχαρα, επισημαίνει ο Δρ Berg. «Το αν κάποιος οργανισμός καίει για ενέργεια τα σάκχαρα ή το λίπος εξαρτάται πραγματικά από μια ορμόνη που ονομάζεται ινσουλίνη», λέει ο Δρ Berg.

Αν η ινσουλίνη αυξηθεί, δεν θα κάψετε λίπος, θα κάψετε μόνο σάκχαρα. Εάν η ινσουλίνη πέσει, το σώμα θα κάψει λίπος. Ο Δρ Berg εξηγεί ότι το λίπος στο σώμα είναι ένας μηχανισμός επιβίωσης και είναι πολύ αφύσικο για το σώμα να καίει λίπος εξαρχής. Επομένως, πρέπει κάποιος να μειώσει την ινσουλίνη μειώνοντας την πρόσληψη υδατανθράκων καθώς και τον αριθμό των γευμάτων που τρώει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνει κάποιος αυτό είναι να ακολουθεί μία διαλείπουσα νηστεία, που σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να τσιμπολογάει μεταξύ των γευμάτων.

Ο Δρ Berg τονίζει ότι όταν το σώμα είναι μια μηχανή καύσης λίπους, και μέσω της διαλείπουσας νηστείας, μπορεί κάποιος να διορθώσει έναν κακό μεταβολισμό. Λάβετε υπόψη ότι μπορεί να χρειαστεί έως και ένας μήνας συνεχούς τήρησης διαλείπουσας νηστείας προκειμένου το σώμα να εισέλθει σε αυτή την κατάσταση.

Όσον αφορά την άσκηση, μια μετα-ανάλυση 54 διαφορετικών μελετών έδειξε ότι το περπάτημα είναι η καλύτερη άσκηση για να χάσει κάποιος το λίπος στην κοιλιά όταν κάνει επίσης διαλείπουσα νηστεία. Ο Δρ Berg καταλήγει: «Το περπάτημα μπορεί πραγματικά να βοηθήσει κάποιον να κάψει περισσότερο λίπος στην κοιλιά από το να κάνει μία άσκηση υψηλότερης έντασης». Μία άσκηση υψηλής έντασης είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη των μυών, ενώ το περπάτημα είναι καλύτερο για την καύση λίπους από την κοιλιά.

Στα πρώτα 30 λεπτά περπάτημα, ο οργανισμός απαλλάσσεται από τα σάκχαρα, αλλά στη συνέχεια καίει καθαρό λίπος, οπότε ο Δρ Berg συνιστά να περπατάει κάποιος για τουλάχιστον μία ώρα καθημερινά. Ενώ με το περπάτημα καίει κάποιος μόνο έως και 300 θερμίδες την ώρα, ωστόσο βοηθά τον οργανισμό να καθαρίσει την κορτιζόλη και την αδρεναλίνη, που είναι τεράστια εμπόδια για την απώλεια βάρους.

Πηγή: healthstat.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα