Αδυνάτισμα: Δοκιμάστε το νούμερο 1 ρόφημα

Αδυνάτισμα: Δοκιμάστε το νούμερο 1 ρόφημα

Πολλές από εμάς ψάχνουμε για μυστικά απώλειας βάρους και συχνά συμβουλευόμαστε τα social media. Έτσι «μαγικά ροφήματα» για να χάσουμε κιλά μπαίνουν στο καθημερινό μας διαιτολόγιο, από νερό με λεμόνι, σφηνάκια με μηλόξυδο μέχρι και τσάγια απώλειας βάρους έχουν παραχθεί. Όμως η πραγματικότητα είναι πως όταν πρόκειται για απώλεια βάρους, δεν υπάρχει ούτε ένα τρόφιμο ή ρόφημα που να λειτουργεί μαγικά.

Η πιο έξυπνη προσέγγιση για την απώλεια βάρους είναι πολυπαραγοντική—συμπεριλαμβανομένων πολλών φρούτων και λαχανικών, δημητριακών ολικής αλέσεως και άπαχης πρωτεΐνης στο πιάτο μας, την τακτική άσκηση και την υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών ύπνου. Όμως σύμφωνα με έναν διατροφολόγο υπάρχει ένα ρόφημα που πρέπει να πίνουμε εάν ο στόχος μας είναι να χάσουμε κιλά.

Πώς η κατανάλωση τσαγιού μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους

Η επιλογή κατάλληλων ροφημάτων για να παραμένεις ενυδατωμένη μπορεί να σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους σου για απώλεια βάρους. Το τσάι είναι το δεύτερο πιο διαδεδομένο ρόφημα στον κόσμο μετά το νερό. Τα πιο συνηθισμένα τσάγια, περιλαμβάνουν τα εξής: πράσινο, oolong, μαύρο και άσπρο τσάι, τα οποία  παρασκευάζονται όλα από τα φύλλα του ίδιου φυτού, του φυτού Camellia sinensis.

Τα τσάγια περιέχουν όλα κάποιο επίπεδο κατεχινών, μια φυσική πολυφαινόλη που συνδέεται με αυξημένο μεταβολισμό και διεγείρει το σώμα να διασπάσει το λίπος για ενέργεια, σύμφωνα με μια ανασκόπηση του 2020 που δημιοσιεύθηκε στο Eating Well. Το πράσινο τσάι – ειδικά το πράσινο τσάι ποιότητας matcha – περιέχει τα υψηλότερα επίπεδα κατεχινών.

Το καλύτερο ρόφημα για απώλεια βάρους

Όταν επιλέγεις ένα ρόφημα, το Νο. 1 ποτό για απώλεια βάρους είναι το πράσινο τσάι. Αν και όλα τα τσάγια προσφέρουν πιθανά οφέλη για την υγεία, υπάρχουν 3 λόγοι που το πράσινο τσάι είναι μακράν το καλύτερο.

  • Σε βοηθά να περιορίσεις τη ζάχαρη
  • Παρέχει πολλές κατεχίνες
  • Περιέχει καφεΐνη

Ωστόσο «παν μέτρον άριστον», δίοτι σύμφωνα με το Γραφείο Συμπληρωμάτων Διατροφής του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας, τα συμπληρώματα πράσινου τσαγιού έχουν συσχετιστεί με πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες όπως δυσκοιλιότητα, ναυτία, ηπατική βλάβη και αυξημένη αρτηριακή πίεση.

Αν και τα αποτελέσματα της κατανάλωσης πράσινου τσαγιού για απώλεια βάρους είναι πιθανώς μικρά, εξακολουθεί να προσφέρει ορισμένα οφέλη για την υγεία πέρα ​​από το απλό νερό. Σκέψου λοιπόν να πίνεις λίγο πράσινο τσάι, καθώς μπορεί να σε κρατήσει ενυδατωμένη, να σου παρέχει ενεργειακή ώθηση από την καφεΐνη και να σου παρέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά με τη μορφή κατεχινών.

Πηγή: theissue.gr

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα