Αϋπνία: Τι αποκαλύπτει η ώρα που ξυπνάτε μέσα στην νύχτα για την υγεία σας

Αϋπνία: Τι αποκαλύπτει η ώρα που ξυπνάτε μέσα στην νύχτα για την υγεία σας

Ξυπνάτε συχνά μέσα στη μέση της νύχτας ή έχετε αϋπνία; Μπορεί στην πραγματικότητα να είναι σημάδι κάποιου υποκείμενου προβλήματος υγείας.
Σύμφωνα με την κινεζική ιατρική, η ώρα που ξυπνάτε μπορεί να σας προειδοποιεί ότι κάτι δεν πάει καλά στο σώμα σας. Διαβάστε τι μπορεί να συμβαίνει σύμφωνα με αυτή τη θεωρία.

Χρόνος που ξυπνάτε σύμφωνα με την κινέζικη ιατρική

Στην κινεζική ιατρική, τα όργανά του οργανισμού μας έχουν να ρυθμιστεί να λειτουργούν σε 24ωρο ρυθμό. Αυτό σημαίνει ότι τα όργανά μας δεν είναι όλα εξίσου ενεργά και δραστήρια ταυτόχρονα. Ανά δύο ώρες, ένα διαφορετικό όργανο είναι το πιο ενεργό σε σχέση με τα υπόλοιπα. Το όργανο που ήταν πιο ενεργό δώδεκα ώρες πριν από το τελευταίο, θα βρίσκεται σε φάση ανάπαυσης. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, επομένως, θα μπορούσατε να ελέγξετε το ρολόι σας για να διαπιστώσετε ποια όργανα λειτουργούν πιο έντονα σε διαφορετικές ώρες της ημέρας.

Όταν αντιμετωπίζετε μια ασθένεια, αυτό σημαίνει ότι τα όργανά σας ενεργούν στη μέγιστη δραστηριότητάς τους. Και όταν ξυπνάτε τη νύχτα, σημαίνει ότι τα όργανά σας μπορεί να προσπαθούν να σας πουν κάτι για την συνολική υγεία σας, τουλάχιστον σύμφωνα με την κινέζικη ιατρική.

Σύμφωνα και με την δυτική ιατρική, ωστόσο, ο νυχτερινός ύπνος περιλαμβάνει πολλούς κύκλους. Δεν είναι ασυνήθιστο να ξυπνάτε πολλές φορές τη νύχτα κατά τη διάρκεια αυτών των κύκλων, αν και τις περισσότερες φορές θα πρέπει να μπορείτε ξανακοιμηθείτε αμέσως μετά.

Παραθέτουμε τους χρόνους και τι σημαίνουν σύμφωνα με την κινέζικη ιατρική παρακάτω:

Μεταξύ 11 μ.μ. με 1 π.μ

Εάν ξυπνάτε μεταξύ 11 μ.μ. με 1 π.μ., μπορεί να αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη χοληδόχο κύστη σας. Εάν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε και ξαπλώνετε στριφογυρίζοντας, η χοληδόχος κύστη σας μπορεί να προσπαθεί να σας προειδοποιήσει ότι πρέπει να τρώτε λιγότερα λιπαρά τρόφιμα ή να μην πίνετε τόσο πολύ καφέ ή αλκοόλ πριν κοιμηθείτε.

Σύμφωνα με την κινεζική ιατρική, τα όργανά του οργανισμού μας έχουν να ρυθμιστεί να λειτουργούν σε 24ωρο ρυθμό. Αυτό σημαίνει ότι τα όργανά μας δεν είναι όλα εξίσου ενεργά και δραστήρια ταυτόχρονα.

Αν ξυπνάτε μεταξύ 1 με 3 π.μ

Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης του ύπνου, το συκώτι σας θα είναι πιο ενεργό. Εάν ξυπνάτε συχνά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τη λειτουργία του ήπατος σας.

Μεταξύ 3 με 5 το πρωί

Εάν ξυπνάτε πάντα στη μέση της νύχτας, μεταξύ 3:00 π.μ. με 5:00 π.μ., οι πνεύμονές σας μπορεί να είναι ο λόγος. Σύμφωνα με την κινεζική ιατρική, τότε οι πνεύμονές σας είναι πιο δραστήριοι. Επομένως, σύμφωνα με αυτή τη θεωρία μπορεί το σώμα σας να σας προειδοποιεί για κάποια προβλήματα στο αναπνευστικό σας.

Μήπως ξυπνάτε μεταξύ 5 π.μ. με 7 π.μ;

Εάν ξυπνάτε νωρίς το πρωί και δεν μπορείτε να κοιμηθείτε πια, μπορεί να οφείλεται στο παχύ έντερο σας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το παχύ έντερο είναι πιο ενεργό και η αϋπνία αυτή την ώρα της νύχτας μπορεί να υποδηλώνει πρόβλημα με το πεπτικό σας σύστημα.  Η αφύπνιση αυτή την ώρα επομένως ίσως υποδηλώνει κάποιο γαστρεντερολογικό πρόβλημα.

Τι λένε τα νούμερα

Το 1/3 των ενηλίκων υποφέρει από αυτήν, ενώ στους ηλικιωμένους το ποσοστό ξεπερνά το 50%, όπως αναφέρθηκε σε επιστημονική συνάντηση για την αϋπνία η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μόντε Κάρλο. Εξάλλου μία στις 5 επισκέψεις στο γιατρό αφορά προβλήματα ύπνου. Μάλιστα, οι γυναίκες άνω των 40 ετών φαίνεται να αντιμετωπίζουν πιο συχνά προβλήματα αϋπνίας από τους άντρες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν για την Ευρώπη, το 66% των αϋπνικών είναι γυναίκες ενώ το 39% του συνόλου αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα αϋπνίας.

Εσείς τι ώρα ξυπνάτε;

Κοιμηθείτε με μουσική

Σύμφωνα με μελέτη, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τη μουσική για να καταπολεμήσουν τα προβλήματα ύπνου τους σύμφωνα με μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Sheffield, στην Αγγλία αν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία των ανθρώπων το παρακάτω βίντεο θα σας βοηθήσει:

Πηγή: oloygeia.gr 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα