Μαραθώνιος: Αυτά τα πέντε πράγματα θα σου συμβούν όσο τρέχεις

Μαραθώνιος: Αυτά τα πέντε πράγματα θα σου συμβούν όσο τρέχεις

Η Αθήνα έχει μπει για τα καλά σε ρυθμούς Μαραθώνιου, καθώς το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί ο Aυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών, ένας από τους πιο απαιτητικούς παγκοσμίως. Χιλιάδες Μαραθωνοδρόμοι από ολόκληρο τον κόσμο έχουν φτάσει στην Αθήνα για το κορυφαίο αθλητικό μαζικό γεγονός, που πραγματοποιείται κάθε δεύτερη Κυριακή του Νοέμβρη. Καθώς πρόκειται για μια από τις πιο δύσκολες αθλητικές δραστηριότητες, ο οργανισμός δέχεται πλήθος αλλαγών, και άλλοτε εμφανίζει συμπτώματα ανησυχητικά και άλλοτε όχι.

Ποια είναι, τα πιο συνηθισμένα σημάδια για τα οποία πρέπει να γνωρίζουν οι δρομείς κατά τη διάρκεια του Μαραθώνιου και γιατί ΔΕΝ πρέπει να ανησυχήσουν ιδιαίτερα για αυτά;

Θα χάσεις ύψος για λίγο
Δεν είναι μύθος -ισχύει. Οι Μαραθωνοδρόμοι χάνουν πόντους, δηλαδή κονταίνουν κατά τη διαδρομή, καθώς σύμφωνα με το Journal of International Medical Research, αυτό συμβαίνει επειδή οι μύες της πλάτης τεντώνονται κάτω από έντονες συνθήκες και το υγρό μεταξύ των μεσοσπονδύλιων δίσκων μειώνεται, με αποτέλεσμα να «μαζεύεις» μερικά χιλιοστά. Κάτι τέτοιο όμως δεν χρειάζεται να σε προβληματίσει, καθώς μόλις το σώμα σου επιστρέψει σε κανονικές συνθήκες, το ύψος θα επανέλθει.

Θα έχεις καταρροή
Το 56% των δρομέων εμφανίζουν καταρροή ενώ τρέχουν για μεγάλη διάρκεια. Αυτό συμβαίνει καθώς όταν αναπνέεις περισσότερο, η μύτη σου δραστηριοποιείται πιο έντονα από το κανονικό και παράγεται βλέννα. Εντελώς νορμάλ, συνέχισε όπως είσαι.

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα