Νερό με λεμόνι: Είναι ασφαλές να πίνουμε κάθε μέρα;

Νερό με λεμόνι: Είναι ασφαλές να πίνουμε κάθε μέρα;

Καταιγισμός πληροφοριών υπάρχει στα social media, όπου influencers προτείνουν στους followers τους να πίνουν νερό με λεμόνι. Η διαιτολόγος και ιδρύτρια του thegenxdietitian.com, April Wiles λέει ότι το νερό με λεμόνι βοηθάει στην απώλεια βάρους και στην πέψη, βελτιώνει την όψη του δέρματος και εξισορροπεί τα επίπεδα pH στο σώμα.

Μπορούμε να πίνουμε νερό με λεμόνι κάθε μέρα;

Πριν αρχίσετε να αγοράζετε λεμόνια και να τα αποθηκεύετε στην κουζίνα σας, διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές. «Είναι εντάξει να πίνετε ένα ποτήρι νερό με λεμόνι μία ή δύο φορές την ημέρα», λέει η Wiles. Ωστόσο, εάν έχετε γαστρεντερικά προβλήματα όπως παλινδρόμηση οξέος, μπορεί η κατανάλωση νερού με λεμόνι να επιδεινώσει τα συμπτώματα», πρόσθεσε. Η Wiles σημείωσε επίσης ότι η κατανάλωση υπερβολικών ποσοτήτων νερού με λεμόνι θα μπορούσε ενδεχομένως να βλάψει το σμάλτο των δοντιών.

Με τα παραπάνω συμφωνεί και η διαιτολόγος Rachael Richardson, η οποία διευκρίνισε από την πλευρά της ότι η υπερβολική κατανάλωση νερού με λεμόνι θα μπορούσε να βλάψει τα δόντια με την πάροδο του χρόνου ή να οδηγήσει σε ευαισθησία στο συγκεκριμένο εσπεριδοειδές.

«Συνιστώ λοιπόν να αλλάζετε ανά διαστήματα τα φρούτα, τα βότανα ή τις ρίζες που χρησιμοποιείτε για να αρωματίσετε το νερό σας. Μην εφαρμόζετε μια υγιεινή συνήθεια επ' αόριστον», επισημαίνει η Richardson. Προειδοποίησε επίσης για την τάση ανάμειξης στο νερό της φλούδας λεμονιού μαζί με τον χυμό του. Όπως είπε πρόκειται για μία πολύ δημοφιλή τάση, σύμφωνα με βίντεο που δημοσιεύονται στο TikTok και στο Instagram.

«Ο λόγος είναι ότι η φλούδα περιέχει πολλά φυτοφάρμακα για την προστασία του εσωτερικού του φρούτου και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή φλεγμονή και προβλήματα στα νεφρά, ή πόνο στις αρθρώσεις για μερικούς ανθρώπους», καταλήγει η Richardson. Η ίδια προτείνει να ξεφλουδίζουμε τα λεμόνια και να χρησιμοποιούμε την φλούδα ως αποσμητικό χώρου ή ως καθαριστικό.

Ας μην ξεχνάμε ότι το νερό με λεμόνι μας προσφέρει βιταμίνη C και μας κρατάει ενυδατωμένους.

Πηγή: healthstat.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα