Τι πρέπει να γνωρίζει μία γυναίκα πριν και μετά την υστερεκτομή

Τι πρέπει να γνωρίζει μία γυναίκα πριν και μετά την υστερεκτομή

Η ηθοποιός, Δώρα Χρυσικού, και ο μαιευτήρας & χειρουργός, γυναικολόγος, Στέλιος Μανουσάκης, μίλησαν στο «Όλα για τη Ζωή μας» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για την υστερεκτομή και για το τι πρέπει να γνωρίζουν οι γυναίκες.

Η δεύτερη συχνότερη γυναικολογική εξέταση είναι η αφαίρεση της μήτρας, η λεγόμενη υστερεκτομή.

Η αλήθεια είναι πως οι περισσότερες γυναίκες φοβούνται και πιστεύουν πως υστερεκτομή κάνουν όταν βρεθεί μια κακοήθεια. Όμως, η συγκεκριμένη επέμβαση μπορεί να γίνει για πολλούς άλλους λόγους.

Η ηθοποιός, Δώρα Χρυσικού μίλησε για το πρόβλημα υγείας της, το οποίο διαπίστωσε μετά από μία προσπάθεια εξωσωματικής.

«Ο γιατρός μου κατάλαβε πως κάτι υπήρχε και κάναμε λαπαροσκοπική αφαίρεση της μίας ωοθήκης και βρέθηκε στη βιοψία πως είχα ορώδη καρκίνο των ωοθηκών. Τότε, έπρεπε να κάνω ολική υστερεκτομή όπου αφαιρέθηκαν όλα τα εσωτερικά όργανα. Η συγκεκριμένη επέμβαση είναι επώδυνη αλλά το μεγάλο πρόβλημα είναι πως η γυναίκα μπαίνει σε μία απότομη και αιφνίδια εμμηνόπαυση. Υπάρχουν μία σειρά από αλλαγές που συμβαίνουν στη γυναίκα. Τα απόνερα της επέμβασης είναι πολύ σοβαρά. Εγώ συνειδητοποίησα μέσα από αυτήν τη  ιστορία πως τελικά δεν ήθελα να κάνω παιδί. Δεν θα σταματούσα εάν ήθελα. Θα υιοθετούσα».

Πότε πρέπει να αφαιρείται η μήτρα ...

Διαβάστε αναλυτικά και δείτε βίντεο στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα