5 παρεξηγημένες τροφές για την απώλεια βάρους

5 παρεξηγημένες τροφές για την απώλεια βάρους

Οι διατροφικές συνήθειες παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα της διατροφής και στο πόσο εύκολα ή γρήγορα θα χάσετε βάρος. Κι ενώ είναι γνωστό ότι τα φρούτα, τα λαχανικά και άλλες τροφές υψηλής διατροφικής αξίας με λίγες θερμίδες, είναι «σύμμαχος» στο αδυνάτισμα, κάποιες άλλες θεωρούνται απαγορευτικές. Είναι όμως έτσι;

Όχι απαραιτητα. Υπάρχουν τροφές που είναι θρεπτικές και παρότι έχουν περισσότερες θερμίδες από άλλες, μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους. Ποιες είναι αυτές οι «παρεξηγημένες» τροφές που αξίζουν μία θέση στη διατροφή σας είτε θέλετε να αδυνατίσετε, είτε όχι; Ιδού.

Φυστικοβούτυρο

Το φυστικοβούτυρο έχει υψηλή θερμιδική αξία, είναι όμως παράλληλα πλούσιο σε καλά λιπαρά και πρωτεΐνες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορεί να σας κρατήσει χορτάτους για περισσότερη ώρα, μειώνοντας έτσι τα τσιμπολογήματα άρα και την κατανάλωση περισσότερων θερμίδων μέσα στη μέρα. Το κλειδί βέβαια είναι η κατανάλωση να γίνεται με μέτρο. Επίσης, σημαντικό είναι να προτιμήσετε φυστικοβούτυρο χωρίς ζάχαρη και άλλα συντηριτικά.

Γιαούρτι πλήρες σε λιπαρά

Σύμφωνα με έρευνα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα πλήρη σε λιπαρά δεν σχετίζονται με το αυξημένο βάρος. Μάλιστα, η κατανάλωσή τους έχει συνδεθεί με το μειωμένο σωματικό λίπος και την αύξηση της μυϊκής μάζας. Η διαιτολόγος Blanca Garcia αναφέρει στο Eat This: «Το γιαούρτι πλήρες σε λιπαρά είναι πλούσιο σε χοληστερόλη.

Το σώμα χρειάζεται τη χοληστερόλη για τη δομή των κυττάρων και τη μεταφορά των ορμονών, αλλά η κατανάλωση αυτού του τύπου γιαουρτιού βοηθά στη μείωση της λιποπρωτεΐνης χαμηλής πυκνότητας χοληστερόλης. Η μείωση του κακού τύπου χοληστερόλης μπορεί επίσης να υποστηρίξει την απώλεια βάρους».

Μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα έχει αντιοξειδωτικά που ενισχύουν τον μεταβολισμό και μειώνουν τις λιγούρες για γλυκά. Έρευνες δείχνουν ότι η με μέτρο κατανάλωση συνεπάγεται οφέλη για τον οργανισμό και μεταξύ άλλων βοηθά στην απώλεια βάρους.

Αβοκάντο

Λόγω της περιεκτικότητάς τους σε μονοακόρεστα λιπαρά και φυτικές ίνες, τα σνακ με αβοκάντο είναι υγιεινά, σούπερ χορταστικά και βοηθούν να διαχειριστείτε την πείνα μέσα στη μέρα. Μελέτη από το National Health and Nutrition Examination Survey έδειξε ότι τα άτομα που κατανάλωναν τακτικά αβοκάντο είχαν σημαντικά χαμηλότερο βάρος και μικρότερη περιφέρεια σε σχέση με εκείνους που έκαναν το αντίθετο.

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί έχουν πολλές θερμίδες αλλά είναι ένα σνακ ιδανικό εάν θέλετε να χάσετε βάρος. Έρευνες δείχνουν ότι η καθημερινή κατανάλωση ξηρών καρπών έχει συσχετιστεί με τη μειωμένη αύξηση του σωματικού βάρους μακροπρόθεσμα και μικρότερες πιθανότητες παχυσαρκίας. Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή με τις ποσότητες για να μην το παρακάνετε.

Πηγή: mothersblog.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα