Γυμναστήριο: Γιατί δεν αρκεί από μόνο του - Ο ρόλος της διατροφής στην απώλεια βάρους

Η δημοσιογράφος Νανά Παλαιτσάκη και η διαιτολόγος - διατροφολόγος, Μερόπη Παπουτσή, μίλησαν στο «Όλα για τη Ζωή μας» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για τον συνδυασμό της γυμναστικής με την διατροφή και τα αποτελέσματα που επιφέρει.

Για την γυμναστική μίλησε η δημοσιογράφος, Νανά Παλαιτσάκη.

«Κάνω πολλή γυμναστική, τρέχω στο βουνό κι μετά κάνω ασκήσεις, όργανα, διάφορα. Αν δεν κάνεις διατροφή, όσο και να χτυπιέσαι, θα παίρνεις κιλά», είπε αρχικά.

«Ο περισσότερος κόσμος κάνει γυμναστική και μετά επιβραβεύει τον εαυτό του, τρώγοντας. Έτσι μπορούμε να ακυρώσουμε την προσπάθεια που έχεις κάνει», συμπλήρωσε η ειδικός, Μερόπη Παπουτσή.

Γράμμωση και καλή διατροφή

Γράμμωση χωρίς καλή διατροφή είναι δύσκολο να το πετύχει κάποιος. Με τη διατροφή στρώνει το σώμα μέσω της λιποδιάλυσης, με την γυμναστική έρχεται και σφίγγει, θέλει έναν συνδυασμό.

Να συνδυάζει την άσκηση με σωστή διατροφή, να προσέχουμε τι τρώμε μετά την άσκηση, να περιορίζουμε τις θερμίδες. Για σωστή αποκατάσταση του μυϊκού ιστού θέλουμε κατά βάση πρωτεϊνούχο γεύμα. Το μεγαλύτερο κομμάτι να είναι πρωτεΐνη, να είναι ζωική ή φυτική πρωτεΐνη. Πριν την άσκησης θέλουμε καλή σύσταση υδατανθράκων, γεύμα για άμεση ενέργεια για το σώμα.

Με αυτόν τον τρόπο το σώμα τείνει να κάνει καύση λίπους και όχι μυϊκού ιστού. Κάποιος που κάνει γυμναστική νηστικός, κάνει καύση μυϊκού ιστού αντί λιπώδους. Ένας άνθρωπος που γυμνάζεται το πρωί το πιο απλό που μπορεί να κάνει είναι να φάει ένα κουταλάκι μέλι πριν την άσκηση, επειδή δεν μπορεί να φάει κάτι βαρύ.

Τα συμπληρώματα διατροφής

«Για έναν άνθρωπο που γυμνάζεται 2-3 φορές την εβδομάδα, τα συμπληρώματα πρωτεΐνης δεν έχουν καμία αξία. Για έναν άνθρωπο που κάνει πρωταθλητισμό τότε εκεί χρειάζονται», ανέφερε η κ. Παπουτσή.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα