Ψευτογιατρός: Έτσι εξαπατούσε τους ασθενείς

Ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας, απελπισμένοι, αναζήτησαν την ελπίδα σε έναν αδίστακτο απατεώνα, φυσικοθεραπευτή που παρίστανε τον νευρολόγο, και τον συνεργό του, δήθεν γενετιστή στη Γερμανία.

Καταγγελίες σοκ

«Μου έδωσε μεγάλες ελπίδες, κάναμε ένα ταξίδι στη Γερμανία, ήταν και το κόστος γύρω στα 5.000 ευρώ μαζί με τις εξετάσεις τα οποία τα κάλυψα εγώ. Εκεί γνώρισα και τον Γερμανό, τον γενετιστή, τον υποτιθέμενο γενετιστή. Στο σύνολο εμένα ήταν 35.000 ευρώ».

Ο 46χρονος ασθενής, αφού έλαβε την έγκριση του Γερμανού δήθεν γενετιστή επέστρεψε στην Ελλάδα για να ξεκινήσει τη δήθεν θεραπεία στο σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

Όταν διαπίστωσε ότι η υγειά του δεν παρουσίαζε βελτίωση, απευθύνθηκε ξανά στον 66χρονο φυσιοθεραπευτή.

«Εξαφανίστηκε μετά, έκλεισε τηλέφωνα, δεν μπορούσα να τον βρω και μετά από λίγες ημέρες άρχιζα να δέχομαι απειλητικά τηλεφωνήματα, για να μου κάνουν κακό στη ζωή μου, να μην ασχολούμαι με αυτόν τον άνθρωπο. Μας κυνηγούσε η τράπεζα, αποφάσισα να πάψω να ασχολούμαι».

Σε βίντεο που είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο πριν από χρόνια, ο Γερμανός συνεργός του ψευτογιατρού διαφήμιζε τη θεραπεία με βλαστοκύτταρα.

«Στην κλινική μας στη Γερμανία, καθημερινώς μπαινοβγαίνουν 200 με 220 άτομα. Και κάποιοι από αυτούς έχουν πλήρως ή μερικώς θεραπευτεί από την κυτταρική θεραπεία. Κι έρχονται ασθενείς από την Ιαπωνία, την Τασμανία, Νότια Αυστραλία. Πιστεύω ότι η κυτταρική θεραπεία θα είναι το χρυσό πρότυπο στο μέλλον, κατά την γνώμη μου. Γιατί δε θεραπεύουμε συμπτώματα αλλά τις αίτιες».

Πώς αποφεύγουμε τους απατεώνες

Οι επιστήμονες είναι κατηγορηματικοί. Ποτέ ο γιατρός δεν απευθύνεται στον ασθενή, ο ασθενής πάει στον γιατρό και όχι το αντίστροφο.

Οι ασθενείς δε θα πρέπει να διακόπτουν, για κανέναν λόγο, τη φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνουν από τον θεράποντα γιατρό τους.

Ποιες είναι όμως οι ενδείξεις που μπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς ώστε να διακρίνουν τους κομπογιαννίτες που υποδύονται τους γιατρούς;

«Να ξέρουν ότι ποτέ ένας σοβαρός γιατρός δε δίνει μπουκαλάκια στο χέρι, για να τα πάρει και να θεραπευτεί στο σπίτι. Ποτέ ένας σοβαρός γιατρός δεν λέει ποιοι είναι οι ασθενείς του γιατί υπάρχει το ιατρικό απόρρητο και επιπλέον υπάρχουν οι ιατρικοί σύλλογοι που μπορούν να ζητήσουν να δουν εάν αυτοί οι γιατροί είναι όντως εγγεγραμμένοι», αναφέρει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Οι ασθενείς που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, επισημαίνει η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών γιατρών, μπορούν να απευθύνονται σε παραπάνω από έναν γιατρό.

«Μπορούν να πάρουν και μια γνώμη από ένα νοσοκομείο δημόσιο ή ιδιωτικό. Εκεί δεν μπορεί κάποιος να τους κοροϊδέψει ούτε να τους δώσει φάρμακα στο χέρι».

Στο ψηφιακό μητρώο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου οι πολίτες θα μπορούν να βρίσκουν το όνομα του γιατρού που τους ενδιαφέρει, την ειδικότητά του, αλλά και τον Ιατρικό Σύλλογο στον οποίο είναι εγγεγραμμένος.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα