Ανακουφιστείτε από τον πόνο στον αυχένα με ένα μπαλάκι του τένις!

Ανακουφιστείτε από τον πόνο στον αυχένα με ένα μπαλάκι του τένις!

Ο πόνος στον αυχένα (ή αυχεναλγία) επηρεάζει όλο και περισσότερους ανθρώπους στις μέρες μας. Συνήθως οφείλεται στην κακή στάση του σώματος που καταπονεί τους μύες στην περιοχή. Μία άλλη αιτία είναι η οστεοαρθρίτιδα, ενώ σπάνια μπορεί να είναι σύμπτωμα πιο σοβαρών παθήσεων.

Συχνά ο πόνος στον αυχένα οδηγεί σε περιορισμό της κινητικότητας του κεφαλιού, πονοκέφαλο, ίλιγγο και τάση για εμετό. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε ότι ο πόνος αντανακλάται προς την κεφαλή ή προς τον ένα ή τον άλλο ώμο ή και κατά μήκος του ενός ή του άλλου άκρου.

Εάν ο πόνος συνοδεύεται από μουδιάσματα, μυρμήγκιασμα ή αδυναμία στα χέρια θα πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό. Η επίμονη επέκταση του πόνου με μεγάλη ένταση στον ώμο και στο άνω άκρο αποτελούν επίσης λόγο να επισκεφτεί κάποιος το γιατρό.

Εάν έχετε κάνει εξετάσεις που δεν δείχνουν κάτι σοβαρό, υπάρχουν τεχνικές που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι για να ανακουφιστείτε από τον πόνο στον αυχένα. Ο πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος είναι να κάνετε αυτομασάζ στην πονεμένη χρησιμοποιώντας ένα μπαλάκι του τένις.

Πώς να «λύσετε» τους κόμπους στον αυχένα με ένα μπαλάκι του τένις

Για να κάνετε μασάζ στον αυχένα σας με ένα μπαλάκι του τένις, βρείτε πρώτα ένα άνετο σημείο στο πάτωμα για να ξαπλώσετε. Στη συνέχεια, ακολουθήστε αυτές τις απλές οδηγίες:

Από τη μία πλευρά στην άλλη

  • Λυγίστε τα γόνατά σας και τοποθετήστε το μπαλάκι του τένις στο αυλάκι στο πίσω μέρος του λαιμού σας.
  • Αφιερώστε μερικά δευτερόλεπτα για να αναπνεύσετε, αφήνοντας το να βυθιστεί στον μυϊκό ιστό.
  • Γυρίστε αργά το κεφάλι σας προς τα δεξιά, παίρνοντας μια βαθιά ανάσα όταν η μπάλα έρθει σε επαφή με τον μυϊκό κόμπο. Μείνετε εκεί για μερικά δευτερόλεπτα.
  • Συνεχίστε να κυλάτε μέχρι το αυτί σας να κοιτάζει προς το πάτωμα.
  • Επιστρέψτε αργά στο κέντρο και επαναλάβετε στην αριστερή πλευρά.

Πάνω-κάτω

  • Είστε στην ίδια θέση με πριν, ξαπλωμένοι με τα γόνατά σας λυγισμένα και το μπαλάκι στο αυλάκι στο πίσω μέρος του λαιμού σας.
  • Αφιερώστε πάλι μερικά δευτερόλεπτα για να αναπνεύσετε, αφήνοντας το μπαλάκι του τένις να βυθιστεί στον μυϊκό ιστό.
  • Αντί να γυρίζετε το κεφάλι σας από τη μία πλευρά στην άλλη, τραβήξτε αργά το πηγούνι σας προς το στήθος σας και μετά επιστρέψτε στην αρχική σας θέση.
  • Συνεχίστε να πιέζετε και να σηκώνετε το πηγούνι σας (πάνω-κάτω) για να κάνετε μασάζ στους μύες του λαιμού σας.

vita.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα