Γρίπη: Πρώτος θάνατος στη χώρα μας – Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ

Τον πρώτο νεκρό από τη γρίπη στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Πρόκειται για μια γυναίκα 78 ετών που νοσηλευόταν σε ΜΕΘ και είχε υποκείμενα νοσήματα.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, στην Ελλάδα καταγράφηκαν δύο (2) σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ. Πρόκειται για άρρενα 82 ετών και θήλυ 78 ετών, η οποία απεβίωσε. Τα δύο κρούσματα ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου. Τα κρούσματα οφείλονται στον ιό γρίπης τύπου Α(Η3Ν2)Σύμφωνα με την ίδια επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ κατά την περασμένη εβδομάδα , συνολικά ελέγχθηκαν για ιούς γρίπης 44 κλινικά δείγματα και συγκεκριμένα 7 από νοσοκομεία και 37 από το Σύστημα Παρατηρητών Νοσηρότητας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Τα 7 (15,9%) εξ’ αυτών ήταν θετικά για ιούς γρίπης τύπου Α και ανήκαν όλα στον υπότυπο Α(Η3Ν2).

Από την εβδομάδα 40/2022 έως και την εβδομάδα 46/2022 έχουν ελεγχθεί συνολικά 322 κλινικά δείγματα και συγκεκριμένα 42 από νοσοκομεία και 280 από το Σύστημα Παρατηρητών Νοσηρότητας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Τα 18 (5,6%) εξ’ αυτών ήταν θετικά για ιούς γρίπης τύπου Α. Δεκαέξι 16 (88,9%) από αυτά ανήκαν στον υπότυπο Α(Η3Ν2) και 2 (11,1%) στον υπότυπο A(H1N1)pdm09.Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.Διαβάστε περισσότερα στο : https://www.healthreport.gr/eody-protos-thanatos-apo-gripi-stin-ellada/

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα