Κορονοϊός: Η Ελλάδα παρέλαβε τα επικαιροποιημένα εμβόλια - Νέες ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη ενημέρωση από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Η χώρα μας έχει ήδη παραλάβει επικαιροποιημένα εμβόλια και αναμένεται η ανακοίνωση ημερομηνίας έναρξης των εμβολιασμών και οι οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΜΑ προχώρησε σε ταχεία έγκριση των πρώτων επικαιροποιημένων εμβολίων των εταιρειών Pfizer/BioNTech και Moderna που στοχεύουν την υποπαραλλαγή Όμικρον ΒΑ.1, καθώς και το αρχικό στέλεχος του κορονοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην πόλη Ουχάν της Κίνας το 2019.

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας έκτακτη ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιαστικής κάλυψης έναντι της νόσου COVID-19 από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους. Αναμένεται να ανακοινωθούν οι συστάσεις των ειδικών για τον εμβολιασμό με τα επικαιροποιημένα εμβόλια, τα οποία όπως έχει γνωστοποιηθεί  θα απευθύνονται  κατά κύριο λόγο στις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, όπως στους ηλικιωμένους, τις έγκυες και τους εργαζόμενους στον υγειονομικό τομέα.

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα