Προϊόντα χωρίς φοινικέλαιο: Είναι τελικά επικίνδυνο;

Προϊόντα χωρίς φοινικέλαιο: Είναι τελικά επικίνδυνο;

Μεγάλη είναι η συζήτηση που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια για το φοινικέλαιο. Οι ειδικοί μας ζητούν να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί με τις τροφές που καταναλώνουμε, συμβουλεύοντάς μας να κοιτάμε καλά τα συστατικά των τροφίμων. Παράλληλα εξηγούν πως το εν λόγω έλαιο μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στα παιδιά και να επιδεινώσει την υγεία των ατόμων που ήδη αντιμετωπίζουν καρδιαγγειακά νοσήματα.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή… Τι είναι το φοινικέλαιο; Πού χρησιμοποιείται και γιατί;

Το φοινικέλαιο είναι ένα φυτικό έλαιο το οποίο παράγεται από το φυτό Elaeis guineensis και ανήκει στην κατηγορία των φοινικοειδών φυτών. Σύμφωνα με τους ειδικούς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε αλλά και σε κορεσμένα λιπαρά με αποτέλεσμα να έχει αποκτήσει «κακή» φήμη.

Είναι επικίνδυνο; Μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στον ανθρώπινο οργανισμό; Πώς θα το βγάλουμε από τη διατροφή μας ή έστω θα περιορίσουμε τη λήψη του; Απαντήσεις στα ερωτήματα δίνουν μιλώντας στο Newsbeast η κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος Γεωργία Καλαϊτζίδου και ο επιμελητής Α’ Γενικής Ιατρικής και υποψήφιος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ιωάννης Τριανταφυλλάκης.

«Το φοινικέλαιο βρίσκεται στα βιομηχανοποιημένα προϊόντα»
...

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα