Γιατί το ζεστό μπάνιο μας κάνει καλό;

Γιατί το ζεστό μπάνιο μας κάνει καλό;

Το να κατευθυνθείτε στην μπάνιο για ένα ζεστό ντους θα μπορούσε να είναι ένας γρήγορος τρόπος για να ξεκουραστείτε. Αναρωτιέστε πώς; Το ζεστό ντους ενεργοποιεί το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα βοηθώντας μας έτσι να χαλαρώσουμε. Όχι μόνο ύπνος, αλλά ένα ζεστό ντους ανακουφίζει επίσης από αναπνευστικά προβλήματα και μειώνει τις κηλίδες. Μια συλλογική μελέτη από το Ινστιτούτο Υγείας και Έρευνας της Ιαπωνίας, το Πανεπιστήμιο του Τόκιο και το Ιατρικό Πανεπιστήμιο Jichi αποκάλυψε ότι η θερμοκρασία του νερού έχει σημαντικές φυσιολογικές επιπτώσεις στο ανθρώπινο σώμα.

Πέντε οφέλη ενός ζεστού ντους

Μειώνει το σάκχαρο στο αίμα. Η έρευνα διαπίστωσε ότι ένα ζεστό ντους βοηθά στη μείωση του σακχάρου στο αίμα και στην καύση θερμίδων. Οι επιστήμονες στρατολόγησαν 14 άνδρες για τη μελέτη και μέτρησαν το σάκχαρό τους για 24 ώρες μετά από κάθε ζεστό ντους. Διαπίστωσαν ότι οι άνδρες έκαψαν τόσες θερμίδες όσες 30 λεπτά περπάτησαν και είχαν μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Προσφέρει ανακούφιση από τα αναπνευστικά συμπτώματα. Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι η στάση σε ένα ζεστό ντους με ατμό βοηθά στο άνοιγμα των αεραγωγών, στη χαλάρωση των φλεγμάτων στο αναπνευστικό σύστημα και στην απομάκρυνση των ρινικών οδών.

Μπορεί να σας δώσει πιο καθαρό, πιο υγιές δέρμα. Ένα καλό ζεστό ντους μπορεί να ανοίξει τους πόρους του δέρματος και να ξεπλύνει μέρος της βρωμιάς και των τοξινών από αυτό. ζεστό ντουζ Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πιο φρέσκο ​​και καθαρό δέρμα.

Επίσης, ενυδατώνει το δέρμα. Η παραμονή κάτω από ένα ζεστό ντους για πολύ μπορεί να προκαλέσει ρυτίδες στο δέρμα. Ωστόσο, οι ειδικοί είναι της γνώμης ότι μπορεί πράγματι να έχει καλό επιδερμικό αποτέλεσμα. Το ζεστό νερό αφήνει το δέρμα υγρό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και το εμποδίζει να στεγνώσει και να ραγίσει.

Μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε. Το ζεστό νερό αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος και χαλαρώνει τους μύες του σώματος. Αυτό μας ηρεμεί σωματικά και ψυχικά. Μελέτες έχουν δείξει ότι η θερμοκρασία του πυρήνα του σώματος είναι δύο έως τρεις βαθμούς υψηλότερη αργά το απόγευμα και νωρίς το βράδυ. Ένα ζεστό ντους διεγείρει το θερμορρυθμιστικό σύστημα, προκαλώντας την κυκλοφορία του αίματος από τον πυρήνα του σώματος στα χέρια και τα πόδια, απομακρύνοντας τη θερμότητα και επιτρέποντας τη μείωση της θερμοκρασίας. Ήρθε η ώρα να πάρετε αυτόν τον χαλαρωτικό ύπνο.

Πηγή: healthweb.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα