Σύνδρομο Μινχάουζεν δι’ Αντιπροσώπου: Όταν η μητέρα θέλει το κακό του παιδιού της

Σύνδρομο Μινχάουζεν δι’ Αντιπροσώπου: Όταν η μητέρα θέλει το κακό του παιδιού της

Το σύνδρομο Μινχάουζεν Δι’ Αντιπροσώπου είναι μία ψυχιατρική οντότητα που πήρε το όνομά της από τον Βαρόνο Μινχάουζεν, ο οποίος έχει μείνει στην ιστορία της λογοτεχνίας ως ένας από τους… μεγαλύτερους ψεύτες! Ήταν ο πρωταγωνιστής στο βιβλίο του Κότφριντ Άουγκουστ Μπύργκερ, όπου περιγράφονται οι απίστευτες αφηγήσεις του ήρωα για τις διάφορες περιπέτειές του.

Το Μινχάουζεν Δι’ Αντιπροσώπου είναι μια ψυχιατρική ασθένεια όπου η/ασθενής ισχυρίζεται ότι το παιδί (ή ο ηλικιωμένος ή το άτομο που φροντίζει) έχει κάποια ανησυχητικά συμπτώματα ή κάποια ασθένεια. Ο γονιός αυτός (ή φροντιστής) φτάνει σε σημείο να προκαλέσει ακόμα και τραύματα στο άτομο που φροντίζει, ώστε να γίνουν πιστευτές οι δηλώσεις του ότι υπάρχει κάποιο σοβαρό ιατρικό πρόβλημα . Και επειδή ο στόχος του είναι κάποιο αδύναμο άτομο, η πράξη αυτή εμπίπτει στην κακοποίηση ανηλίκου ή ηλικιωμένου.Remaining Time-0:00FullscreenMute

 Το σύνδρομο αυτό δεν το συναντάμε συχνά, αν και οι εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας το βλέπουν σε ορισμένες περιπτώσεις.

Η μητέρα είναι αυτή που συνήθως τραβάει την προσοχή πάνω της με το να κλαίγεται και να οδύρεται για κάποια φυσικά συμπτώματα του παιδιού της. Τρέχει από γιατρό σε γιατρό και από ειδικό σε ειδικό για να πάρει μια διάγνωση, μια θεραπεία, ένα φάρμακα, κάτι που θα γιατρέψει το παιδί της και θα λύσει το πρόβλημα. Ωστόσο ποτέ δεν είναι ευχαριστημένη με τη διάγνωση και το ιατρικό ιστορικό. Εδώ θα πρέπει να τονίσω ότι τα συμπτώματα που υποτίθεται ότι έχει το παιδί βρίσκονται στη σφαίρα της φαντασίας της μητέρας. Ή αν πάλι υπάρχει κάποιο μικροπράγμα, η μητέρα θα το παραφουσκώσει και θα αναζητήσει άμεσα ιατρική βοήθεια. Με αυτό τον τρόπο κρατάει τα φώτα της ιατρικής κοινότητας στραμμένα επάνω της και γίνεται το επίκεντρο της προσοχής γιατρών, νοσηλευτών και ειδικών. Ζει το δράμα της και το ευχαριστιέται! Γιατί στη βάση αυτής της καλοστημένης παράστασης, το ζητούμενο είναι το χειροκρότημα: δηλαδή να πάρει η μητέρα προσοχή και συμπάθεια από τους ανθρώπους γύρω της.

 Τα ψέματα που λέει το άτομο με το σύνδρομο Μινχάουζεν δι’ Αντιπροσώπου:

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα