Τα παιδιά δεν αρρωσταίνουν βαρύτερα λόγω της μετάλλαξη Delta

Τα παιδιά δεν αρρωσταίνουν βαρύτερα λόγω της μετάλλαξη Delta

Ανατροπή δεδομένων φέρνει μία νέα επιστημονική έρευνα από τη Μεγάλη Βρετανία, καθώς σύμφωνα με όσα υποστηρίζει τα παιδιά δεν νοσούν βαρύτερα αν μολυνθούν από τη μετάλλαξη Delta.

H ίδια ερευνητική ομάδα είχε βρει νωρίτερα φέτος ότι η βρετανική παραλλαγή του ιού δεν αρρωσταίνει πιο βαριά τα παιδιά σε σχέση με την αρχική παραλλαγή από την Κίνα. Τώρα τα νέα στοιχεία δείχνουν πως ούτε η Delta έχει σοβαρότερη επίπτωση στα παιδιά που μολύνονται από αυτήν.

 
Οι ερευνητές του Βασιλικού Κολλεγίου (King’s) του Λονδίνου, οι οποίοι έκαναν τη σχετική προδημοσίευση στο medRxiv (δεν έχει υπάρξει ακόμη κανονική δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό), σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, συνέκριναν δύο ομάδες μαθητών, μία από 694 συμπτωματικά παιδιά πέντε έως 17 ετών που είχαν μολυνθεί από την Άλφα και μία από 706 συνομήλικα παιδιά που είχαν μολυνθεί από τη Delta.

Τα παιδιά με Delta είχαν γενικά ελαφρώς περισσότερα συμπτώματα (όπως πυρετό και πονοκέφαλο), αλλά και στις δύο ομάδες εξίσου πολύ λίγα παιδιά χρειάστηκαν νοσηλεία, ενώ η μακρόχρονη περίοδος νόσησης ήταν εξίσου σπάνια. Και στις δύο ομάδες Δέλτα και ‘Αλφα τα μισά περίπου παιδιά ήταν άρρωστα το πολύ έως πέντε μέρες.

«Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι τα κλινικά χαρακτηριστικά της Covid-19 λόγω της παραλλαγής Δέλτα στα παιδιά είναι σε γενικές γραμμές παρόμοια με εκείνα της Covid-19 η οποία οφείλεται σε άλλες παραλλαγές», επεσήμαναν οι ερευνητές.

Σε παρεμφερές συμπέρασμα έχει καταλήξει και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC) των ΗΠΑ, η διευθύντρια του οποίου δρ Ροσέλ Γουαλένσκι δήλωσε πρόσφατα ότι «μολονότι βλέπουμε πια περισσότερα περιστατικά (λοίμωξης Covid-19 λόγω Delta) στα παιδιά…οι μελέτες δείχνουν ότι δεν υπάρχει αυξημένη βαρύτητα της νόσου στα παιδιά. Περισσότερα παιδιά έχουν Covid-19, επειδή υπάρχει πλέον περισσότερη νόσος στην κοινότητα».

https://www.newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα