Τεστοστερόνη: Τα τρόφιμα που μπορούν να την μειώσουν

Τεστοστερόνη: Τα τρόφιμα που μπορούν να την μειώσουν

Νέα μελέτη που διενεργήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Worcester και δημοσιεύθηκε στο Journal of Steroid Biochemistry and Molecular Biology, υποστηρίζει ότι η διατροφή χαμηλών λιπαρών μειώνει τα επίπεδα τεστοστερόνης στους άνδρες κατά 10-15%.

Τα βέλτιστα επίπεδα τεστοστερόνης είναι κρίσιμης σημασίας για την υγεία των ανδρών, καθώς η χαμηλή τεστοστερόνη συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, διαβήτη και νόσου Αλτσχάιμερ. Επιπλέον, τα υγιή επίπεδα τεστοστερόνης είναι σημαντικά για την αθλητική απόδοση των ανδρών, την ψυχική και σεξουαλική τους υγεία.

Καθώς από τη δεκαετία του 1970 παρατηρείται μείωση στον μέσο όρο των επιπέδων τεστοστερόνης στους άνδρες και τα ποσοστά υπογοναδισμού (ο ιατρικός όρος για τη χαμηλή τεστοστερόνη) αυξάνονται, οι διατροφικές στρατηγικές χαμηλού κινδύνου θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια χρήσιμη θεραπεία.

Η μελέτη αυτή αποτελεί μια συστηματική επανεξέταση και μετα-ανάλυση, που συνδυάζει τα αποτελέσματα έξι καλά ελεγχόμενων μελετών με συνολικά 206 συμμετέχοντες. ...

διαβάστε αναλυτικά ατο ourlife.gr