Κορονοϊός: Οκτώ συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Κορονοϊός: Οκτώ συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά συμπτώματα που αποκαλύπτουν ότι κάποιος έχει προσβληθεί από COVID-19 και τι πρέπει να προσέξουν ακόμη και όσοι έχουν ήδη ασθενήσει με Covid-19

Είτε κάποιος έχει προσβληθεί από κορονοϊό , είτε δεν έχει νοσήσει ποτέ, οι ειδικοί εξηγούν ότι υπάρχουν κάποια επίμονα συμπτώματα που μπορούν να αποκαλύψουν εάν κάποιος νόσησε τους προηγούμενους μήνες.

Τα τρία βασικά συμπτώματα της COVID-19 είναι ο επίμονος βήχας, ο πυρετός και η απώλεια γεύσης και όσφρησης. Υπάρχουν, όμως, και άλλα συμπτώματα τα οποία έχουν αναφέρει άνθρωποι που κόλλησαν κορονοϊό κατά το προηγούμενο έτος και περιλαμβάνουν πονοκέφαλο, τριχόπτωση και κόπωση. Πρόκειται για συμπτώματα της λεγόμενης «μακράς COVID-19», τα οποίες πολλές φορές συνοδεύονται από μυαλγίες και άλλα ενοχλητικά προβλήματα. Ποια σημάδια πρέπει, λοιπόν, να προσέχουμε;

1.    Στομαχόπονος

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Gastroenterology βρήκε ότι πολλοί ασθενείς με COVID-19 εμφανίζουν προβλήματα στο στομάχι, με τους ειδικούς να αναφέρουν ότι το 48% των ανθρώπων που μολύνθηκαν στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας είχαν εμφανίσει διάρροια.

Η μελέτη εξέτασε 204 ασθενείς και βρήκε, επίσης, ότι το 3,9% αυτών είχε επεισόδια εμετού και το 1,9% είχε εμφανίσει κοιλιακό άλγος. Συνολικά, πάνω από το 50% των ασθενών είχε βιώσει κάποιο μορφή πεπτικών προβλημάτων μετά τη λοίμωξη από κορονοϊό.

2.  Κόπωση ...

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα