Κορονοϊός: Τι δεν πρέπει να κάνουμε όταν εμβολιαζόμαστε

Κορονοϊός: Τι δεν πρέπει να κάνουμε όταν εμβολιαζόμαστε

Αν ήρθε η ώρα μας να εμβολιαστούμε; Συγχαρητήρια. Η αποφυγή της μετάδοσης του κορονοϊού είναι αυτό που όλοι οι τύποι εμβολίων κάνουν καλά.

Επόμενο βήμα: Μπορεί να έχουμε ερωτήσεις. Εάν πρόκειται να εμβολιαστούμε, ίσως αναρωτιόμαστε πώς θα μετριάσουμε τις πιθανές παρενέργειες ή εάν η καθημερινή μας ρουτίνα πρέπει να προσαρμοστεί αναλόγως. Μπορούμε να ασκηθούμε και να πιούμε αλκοόλ μετά τη λήψη του εμβολίου;... Φυσικά, θα πρέπει να συμβουλευτούμε τον προσωπικό μας γιατρό εάν έχουμε συγκεκριμένες ανησυχίες για την υγεία μας, αλλά ακολουθούν γενικές συμβουλές από ιατρικούς εμπειρογνώμονες και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να κάνουμε την εμπειρία εμβολίου COVID-19 την καλύτερη δυνατή που αποκτούν ιδιαίτερο νόημα την Τετάρτη 7 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Να ΜΗΝ πάρουμε φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή ακριβώς πριν από τη λήψη του εμβολίου. Αλλά να μην διστάσουμε να τα πάρουμε μετά, αν χρειαστεί
Το εν λόγω Κέντρο λέει ότι δεν πρέπει να παίρνουμε φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή όπως ιβουπροφαίνη, ακεταμινοφαίνη και ασπιρίνη πριν από τον εμβολιασμό με σκοπό την προσπάθεια πρόληψης παρενεργειών.

Η προ-φαρμακευτική αγωγή αποτελεί μια μικρή αλλά πεπερασμένη ανησυχία και η συμβουλή είναι «πραγματικά απλώς βαρετά συντηρητική», δηλώνει ο Τόμας Ρούσο, επικεφαλής του τμήματος μολυσματικών ασθενειών στο Πανεπιστήμιο στο Buffalo της Νέας Υόρκης. «Αν κάποιος έχει πάρει ένα από αυτά τα φάρμακα εκ των προτέρων, δεν πρέπει να φρικάρει. Είμαι βέβαιος ότι θα πάνε καλά, αλλά [να μην το πάρουμε προηγουμένως είναι] η πρόταση».

Αυτό συμβαίνει επειδή τα φάρμακα χωρίς συνταγή όπως η ιβουπροφαίνη είναι αντιφλεγμονώδη που μπορεί να αμβλύνουν την ανταπόκριση του σώματός μας στο εμβόλιο. «Δεν θέλουμε πραγματικά να πάρουμε ένα πριν λάβουμε το εμβόλιό μας, γιατί αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει την ικανότητα αυτού του εμβολίου να μας δώσει την πιο ισχυρή απόκριση», συμπληρώνει η Ντέμπορα Φούλερ, μικροβιολόγος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον η οποία εργάζεται για εμβόλια κορονοϊού....

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα