Το λαχανικό που ρίχνει την πίεση και μειώνει τη χοληστερόλη

Το λαχανικό που ρίχνει την πίεση και μειώνει τη χοληστερόλη

Το λάχανο, η κατ' εξοχήν χειμωνιάτικη σαλάτα, αναδεικνύεται σε αναπόσπαστο κομμάτι μιας υγιεινής διατροφής χάρη στα πέντε σημαντικά οφέλη που εξασφαλίζει στον οργανισμό. Δείτε ποια είναι

Το λάχανο, το σταυρανθές λαχανικό που έχει στενή «συγγένεια»  με το κουνουπίδι και το μπρόκολο, πέρα από τρόφιμο με μακραίωνη παρουσία στη διατροφή του ανθρώπου, αποτελεί θησαυρό για τον οργανισμό με τα εκπληκτικά του οφέλη. Ας δούμε τα οφέλη της κατανάλωσής τους όπως τα αποκαλύπτουν οι έρευνες και τα επισημαίνουν οι διαιτολόγοι.

1. Βοηθά στη ρύθμιση της φλεγμονής

Ο αντιοξειδωτικός του χαρακτήρας, στοιχείο που συναντάται στα σταυρανθή λαχανικά, βοηθά στην αντιμετώπιση της χρόνιας φλεγμονής, μια παθολογικής κατάστασης που συνδέεται με καρδιοπάθειες, ρευματοειδή αρθρίτιδα και φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου. Στις αντιοξειδωτικές ουσίες του συμπεριλαμβάνονται η σουλφοραφάνη και η καφεφερόλη.

Ερευνητικά δεδομένα έχουν συνδέσει την κατανάλωση σταυρανθών λαχανικών με μειωμένους αιματολογικούς δείκτες φλεγμονής.

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr