Κοντοζαμάνης: Από κάθε φιαλίδιο θα γίνονται έξι αντί για πέντε εμβολιασμοί

Ειδικές οδηγίες στα νοσοκομεία που διεξάγουν τους εμβολιασμούς κατά της νόσου Covid-19 να αυξήσουν τις δόσεις από κάθε φιαλίδιο της εταιρείας Pfizer έδωσε το υπουργείο Υγείας σύμφωνα με τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Βασίλη Κοντοζαμάνη στην Βουλή.

Ο κ. Κοντοζαμάνης ενημέρωσε το κοινοβούλιο πως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έδωσε την σχετική έγκριση και τροποποίησε τις οδηγίες ώστε υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις που σχετίζονται με την χρήση ειδικής σύριγγας, να πραγματοποιούνται 6 δόσεις εμβολίου, αντί για 5, από κάθε φιαλίδιο.

«Μετά την σχετική έγκριση ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου τροποποίησε τις σχετικές οδηγίες και πλέον είναι εφικτή η χρήση έκτης δόσης υπο συγκεκριμένες προϋποθέσεις που σχετίζονται με την χρήση ειδικής σύριγγας. Δώσαμε σήμερα το πρωί οδηγίες στα νοσοκομεία ώστε να χρησιμοποιούν την έκτη δόση από κάθε φιαλίδιο και αυτό σχετίζεται με την διαθεσιμότητα των ειδικών συριγγών που έχουμε. Συνεπώς η χώρα μας ξεκινά την χρήση 6ης δόσης» είπε ο υπουργός.

Να σημειωθεί ότι, όπως δημοσιεύει το protothema.gr, η τοποθέτηση του κ. Κοντοζαμάνη ήρθε μετά από ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Πουλά ο οποίος υποστήριξε ότι με την αύξηση των δόσεων θα αυξηθούν οι εμβολιασμοί κατά 20%.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα