Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για τον ψεκασμό ατόμων μέσω πυλών ή θαλάμων πριν από την είσοδό τους σε συγκεκριμένο χώρο
Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προειδοποιεί ότι ο ψεκασμός ατόμων μέσω πυλών ή θαλάμων πριν από την είσοδό τους σε συγκεκριμένο χώρο δεν συνιστά αποδεκτή μέθοδο απολύμανσης, καθώς ενέχει κινδύνους για την υγεία και δεν αποτρέπει την διάδοση μεταδοτικών ιών, όπως ο κορονοϊός.
Την τελευταία περίοδο, ο ΕΟΦ έχει γίνει αποδέκτης σχετικών ερωτημάτων. Επιπλέον, δεν έχουν εγκριθεί από τον ΕΟΦ απολυμαντικά προϊόντα για τέτοιου είδους χρήση.
Η ανακοίνωση του Οργανισμού:
«Την τελευταία περίοδο ο ΕΟΦ έχει γίνει αποδέκτης τόσο ερωτημάτων όσο και αναφορών που αφορούν στην εγκατάσταση πυλών ή θαλάμων ψεκασμού ατόμων, πριν την είσοδό τους σε συγκεκριμένο χώρο.
Ο ΕΟΦ προειδοποιεί ότι ο ψεκασμός ατόμων μέσω πυλών ή θαλάμων δεν συνιστά αποδεκτή μέθοδο απολύμανσης, καθώς ενέχει κινδύνους για την υγεία και δεν αποτρέπει την διάδοση μεταδοτικών ιών, όπως ο COVID-19.
Επιπλέον, δεν έχουν εγκριθεί από τον ΕΟΦ απολυμαντικά προϊόντα για τέτοιου είδους χρήση.
Σχετική πληροφόρηση είναι διαθέσιμη στη σελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: https://www.who.int/news-room/



