Οι μαγικές τροφές για να κάψεις πιο γρήγορα λίπος

Η αύξηση του μεταβολικού ρυθμού μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε σωματικό λίπος. Ωστόσο, τα περισσότερα συμπληρώματα που κυκλοφορούν για καύση λίπους είναι είτε ανασφαλή, είτε αναποτελεσματικά, ή και τα δύο. Παρά τα όσα υποστηρίζουν ορισμένοι κατασκευαστές συμπληρωμάτων, δεν υπάρχει κανένα ασφαλές “μαγικό χάπι”, που μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε εκατοντάδες επιπλέον θερμίδες την ημέρα.
 
Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες τροφές που επιταχύνουν την καύση λίπους με φυσικό τρόπο και μπορεί να αυξήσουν μετρίως τον μεταβολικό σας ρυθμό. Αν καταναλώνετε αρκετές από αυτές τις τροφές που επιταχύνουν την καύση λίπους θα πετύχετε απώλεια λίπους και καλύτερη συνολική υγεία.
 
 
Δείτε τις 12 τροφές που επιταχύνουν την καύση λίπους με φυσικό τρόπο:
 
1. Λιπαρά ψάρια
Τα λιπαρά ψάρια περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που μπορούν να προωθήσουν την απώλεια λίπους. Το ψάρι είναι επίσης πλούσιο σε πρωτεΐνες, οι οποίες σας βοηθούν να αισθάνεστε χορτασμένοι και ενισχύουν τον μεταβολικό ρυθμό κατά τη διάρκεια της πέψης.
 
2. Έλαια MCT
Το έλαιο MCT παράγεται με την εξαγωγή MCT από καρύδα ή φοινικέλαιο. Το MCT είναι τα αρχικά των λέξεων τριγλυκερίδια μεσαίας αλυσίδας (Medium-Chain Triglycerides), τα οποία είναι ένας τύπος λίπους που μεταβολίζεται διαφορετικά από τα λιπαρά οξέα μακράς αλυσίδας, τα οποία βρίσκονται στα περισσότερα τρόφιμα. Τα έλαια MCT απορροφώνται γρήγορα για άμεση χρήση ως πηγή ενέργειας. Τα έλαια MCT μπορούν να αυξήσουν την καύση λίπους, να μειώσουν το αίσθημα πείνας και να προστατεύσουν την μυϊκή μάζα κατά την απώλεια βάρους.
 
3. Καφές
Ο καφές περιέχει καφεΐνη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την ψυχική και σωματική απόδοση, πέρα από το διαπιστωμένο γεγονός ότι ενισχύει τον μεταβολισμό.
 
4. Αυγά
Τα αυγά ανήκουν στις τροφές που επιταχύνουν την καύση λίπους. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες που μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση της πείνας, στην ενίσχυση της καύσης λίπους και στην προστασία της υγείας της καρδιάς.
 
5. Λάδι καρύδας
Το λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε MCT, τα οποία μπορεί να αυξήσουν τον μεταβολισμό σας, να μειώσουν την όρεξη, να προωθήσουν την απώλεια λίπους και να μειώσουν τους παράγοντες κινδύνου καρδιακών παθήσεων.
 
6. Πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι περιέχει καφεΐνη και EGCG (epigallocatechin gallate). Και τα δύο αυτά μπορούν να ενισχύσουν τον μεταβολισμό, να προωθήσουν την απώλεια βάρους, να προστατεύσουν την υγεία της καρδιάς και να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου.
 
7. Πρωτεΐνη ορού γάλακτος
Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος αυξάνει την ανάπτυξη των μυών, μειώνει την όρεξη, αυξάνει την πληρότητα και ενισχύει τον μεταβολισμό πιο αποτελεσματικά από άλλες πηγές πρωτεΐνης.
 
8. Μηλόξυδο
Το μηλόξυδο μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της όρεξης, στην προώθηση της απώλειας λίπους στην κοιλιά και στην μείωση των επιπέδων σακχάρου και ινσουλίνης στο αίμα.
 
9. Πιπεριές τσίλι
Οι χημικές ενώσεις στο πιπέρι καγιέν (που είναι σκόνη από τριμμένες πιπεριές τσίλι) έχουν βρεθεί ότι μειώνουν τη φλεγμονή, βοηθούν στον έλεγχο της πείνας και αυξάνουν τον μεταβολικό ρυθμό.
 
10. Τσάι Oolong
Το τσάι τύπου oolong περιέχει καφεΐνη και κατεχίνες, οι οποίες έχει αποδειχτεί ότι αυξάνουν τον μεταβολικό ρυθμό και προάγουν την απώλεια λίπους.
 
11. Γιαούρτι πλήρες σε λιπαρά
Το πλήρες ελληνικό γιαούρτι ανήκει στις τροφές που επιταχύνουν την καύση λίπους. Εκτός από την καύση λίπους, μειώνει την όρεξη, προστατεύει την μυϊκή μάζα κατά την απώλεια βάρους και βελτιώνει την υγεία του εντέρου.
 
12. Ελαιόλαδο
Το ελαιόλαδο μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, προάγει το αίσθημα πληρότητας και αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό.
 
Πηγή: iatropedia
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα