Πέντε υγιεινά σνακ που μειώνουν πίεση και χοληστερόλη

Πέντε υγιεινά σνακ που μειώνουν πίεση και χοληστερόλη

Παρότι είναι πλούσιοι σε λιπαρά οι ξηροί καρποί έχουν πολλές ευεργετικές ιδιότητες για το καρδιαγγειακό σύστημα και την υγεία συνολικά. Διαβάστε για τη σημαντική θρεπτική τους αξία και προσθέστε τους στο διατροφικό σας πρόγραμμα ως το ιδανικό σνακ

Παρά τη σημαντική τους περιεκτικότητα σε θερμιδογόνα λιπαρά (καλά λιπαρά μεν, θερμιδογόνα δε), οι καρποί αποτελούν το ιδανικό σνακ γιατί συνδυάζουν πλήθος οφελών για την υγεία.

Οι ξηροί καρποί αποτελούν καλές πηγές φυτικών ινών, πρωτεϊνών, βιταμινών και μετάλλων, συμπεριλαμβανομένου του μαγνησίου και της βιταμίνης Ε. Επιπλέον, η κατανάλωσή τους έχει συνδεθεί με τη μακροζωία και την πρόληψη ορισμένων παθήσεων όπως η υπέρταση και η υψηλή χοληστερόλη, ενώ θεωρείται ότι μπορούν να συμβάλουν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα έως και στη μείωση του κινδύνου ορισμένων τύπου καρκίνου.

Παρακάτω ακολουθούν πέντε σημαντικοί καρποί:

1. Αμύγδαλα

Σύμφωνα με επιστημονικά ευρήματα που ωστόσο ελέγχονται, τα αμύγδαλα μπορούν να μειώσουν την «κακή» LDL και να συμβάλουν στην απώλεια βάρους ως μέρος μιας δίαιτας περιορισμένων θερμίδων. Επιπλέον βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης σε υπέρβαρους ή παχύσαρκους ασθενείς.

Τα αμύγδαλα αποτελούν σύμμαχο των διαβητικών ασθενών: 28 γρ. αμυγδάλων μπορούν να περιορίσουν την αύξηση του σακχάρου στο αίμα μετά από ένα γεύμα έως και 30%, ενώ έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τη φλεγμονή σε άτομα με διαβήτη τύπου 2.

Τέλος, δρουν ευεργετικά στο εντερικό μικροβίωμα, προάγοντας την ανάπτυξη ωφέλιμων βακτηρίων του εντέρου όπως τα Bifidobacteria και Lactobacillus.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα