Πώς μπορείτε να καταλάβετε εάν ένα άτομο παθαίνει εγκεφαλικό επεισόδιο; Τα 4 σημεία του ΠΟΧΤ

Ένα εγκεφαλικό επεισόδιο είναι όταν τμήμα του εγκεφάλου χάνει την παροχή αίματος και το μέρος του σώματος το οποίο ελέγχεται από αυτό το τμήμα σταματά να λειτουργεί. Αυτή η απώλεια παροχής αίματος μπορεί να είναι ισχαιμική λόγω έλλειψης ροής αίματος ή αιμορραγική λόγω αιμορραγίας στον εγκεφαλικό ιστό.

Το εγκεφαλικό επεισόδιο είναι ιατρική κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επειδή μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο, ή μόνιμη αναπηρία. Υπάρχουν ευκαιρίες για θεραπεία ισχαιμικών εγκεφαλικών επεισοδίων, αλλά η όποια θεραπεία πρέπει να ξεκινήσει τις πρώτες ώρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων. Ο ασθενής, η οικογένεια ή οι παρευρισκόμενοι, πρέπει να καλέσουν άμεσα τις Πρώτες Βοήθειες (166) σε περίπτωση υποψίας εγκεφαλικού επεισοδίου.

Ένα παροδικό ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο (γνωστό και ως μίνι εγκεφαλικό) περιγράφει ένα ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο που είναι βραχύβιο και κατά το οποίο τα συμπτώματα επιλύονται αυθόρμητα. Αυτή η κατάσταση απαιτεί επίσης εκτίμηση έκτακτης ανάγκης για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μελλοντικού εγκεφαλικού επεισοδίου. Εξ ορισμού, ένα εγκεφαλικό επεισόδιο θα ταξινομηθεί ως μίνι εγκεφαλικό, εάν όλα τα συμπτώματα επιλυθούν εντός 24 ωρών.

Ποια είναι τα σημάδια και τα συμπτώματα ενός εγκεφαλικού επεισοδίου ..

Διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ