Αυτές τις τροφές δεν τρώνε οι καρδιολόγοι! Τι να αποφεύγετε

Το να φτάσεις στην πόρτα του καρδιολόγου είναι το τελευταίο βήμα για την υγεία σου. Εδώ και χρόνια οι γιατροί επιμένουν πως η πρόληψη μπορεί να σώσει ζωές. Το ίδιο ισχύει και για τη καρδιά μας.

Διατροφή και γυμναστική, αναδεικνύονται σε ισχυρά όπλα απέναντι σε προβλήματα υγείας. Ειδικά όταν οι ρυθμοί της ζωής μας είναι τόσο έντονη η διατροφή είναι ο σημαντικότερος παράγοντας επιβάρυνσης και παράλληλα ο ευκολότερος τρόπος να προστατευθείς.

Έτσι οι καρδιολόγοι έφτιαξαν μια λίστα με τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε και εμείς σας τις παρουσιάζουμε.

Πατατάκια

Τόσο νόστιμα και εθιστικά. Όμως περιέχουν τρανς λιπαρά, αλάτι και υδατάνθρακες. Εκρηκτικό μείγμα για το κυκλοφορικό μας. Ένας στους δέκα θανάτους σχετίζεται με την υπερβολική πρόσληψη αλατιού.

Κόκκινο κρέας

Με όριο την κατανάλωση κόκκινου κρέατος την μία φορά τον μήνα, οι καρδιολόγοι δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια σχετικά με το πόσο κακό κάνει η συνεχής κατανάλωση κόκκινου κρέατος. Περιέχει κορεσμένα λιπαρά, χοληστερόλη και αλάτι, και πρέπει να είμαστε πολλοί προσεκτικοί στο μαγείρεμά του.

Επεξεργασμένα κρέατα

Αλλαντικά, λουκάνικα θεωρούνται γευστικός δολοφόνος, αφού έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά. Η κατανάλωσή τους έχει συνδεθεί άμεσα με καρδιακή ανεπάρκεια και καρκίνο. Τα κρέατα αυτά έχουν πολύ αλάτι και χημικές ουσίες για τη συντήρησή τους, που είναι επιβλαβείς για την καρδιά.

Αναψυκτικά

Ακόμα και αυτά που είναι χωρίς ζάχαρη προκαλούν ζημιά στο κυκλοφορικό και είναι υπεύθυνα για υπέρταση, εγκεφαλικά και καρδιοπάθειες.

Ενεργειακά ποτά

Περιέχουν ταυρίνη που σε συνδυασμό με την καφείνη προκαλούν αρρυθμίες στη καρδιά.

Άσπρο ψωμί

Το άσπρο ψωμί, τα άσπρα ζυμαρικά και το άσπρο ρύζι είναι λευκοί υδατάνθρακες που μετατρέπονται σε ζάχαρη στο σώμα. Πρέπει να επιλέγουμε ψωμί και ζυμαρικά ολικής αλέσεως, που έχουν περισσότερες φυτικές ίνες και ρυθμίζουν καλύτερα το σάκχαρο αίματος λόγω της αργής πέψης τους. Παράλληλα, μειώνουν το αίσθημα πείνας που έχουμε, αφού μεταβολίζονται με πιο αργούς ρυθμούς.

Τυριά

Τα ελληνικά τυριά που είναι πλούσια σε λιπαρά, προκαλούν παχυσαρκία και υψηλή πίεση. Θα πρέπει να προτιμούμε τυριά με λίγα λιπαρά, και να καταναλώνουμε μικρές μερίδες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα