Ποιες σοβαρές παθήσεις φαίνονται στα μάτια

Ποιες σοβαρές παθήσεις φαίνονται στα μάτια

Ένας όγκος στον εγκέφαλο είναι μια από τις πολλές καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη και των καρδιακών παθήσεων, που θα μπορούσαν να εντοπιστούν με ένα τεστ στα μάτια, σύμφωνα με οφθαλμολόγους.

Διότι, μπορεί ένα τεστ στα μάτια να αφορά κατά κύριο λόγο το πόσο καλά μπορείτε να δείτε, εντούτοις, θα μπορούσε επίσης να αποκαλύψει μια σειρά από δυνητικά θανατηφόρες παθήσεις. Σύμφωνα με το Optical Express, εκατοντάδες ζωές θα μπορούσαν να σωθούν κάθε χρόνο αν περισσότεροι άνθρωποι έκαναν τακτικές εξετάσεις στα μάτια τους.

“Πολλές ασθένειες συχνά ξεκινούν με ελάχιστα, ή καθόλου εμφανή συμπτώματα, αλλά μπορούν να γίνουν αντιληπτές σε μια εξέταση ματιών”, δήλωσε ο Stephen Hannan, διευθυντής οπτικών και κλινικών υπηρεσιών στο Optical Express.

Και πρόσθεσε: “Εάν εντοπιστεί νωρίς, η διάγνωση μιας από αυτές τις καταστροφικές ασθένειες μπορεί να είναι σωτήρια (...) Είναι σύνηθες για τους ανθρώπους να σκέφτονται ότι ένα τεστ στα μάτια καθορίζει απλά το τι είδους γυαλιά, ή φακούς επαφής χρειάζεται κανείς και, ως εκ τούτου, πολλοί ασθενείς το αναβάλλουν έως ότου η όρασή τους αρχίσει να επιδεινώνεται ή έχει γίνει τόσο φτωχή που επηρεάζει την καθημερινότητά τους (...) Είναι απαραίτητο όμως να κάνετε την σχετική εξέταση κάθε δύο χρόνια όχι μόνο για να ελέγξετε την υγεία των ματιών σας, αλλά και για να ανιχνεύσετε τυχόν αλλαγές και να προλάβετε ασθένειες στα αρχικά τους στάδια”.

Ο Hannan συνέστησε στους ασθενείς να κάνουν οφθαλμική εξέταση τουλάχιστον μια φορά κάθε δύο χρόνια, ιδιαίτερα αν έχουν κάποιες ανησυχίες για τα μάτια τους, ή αν έχουν συχνούς πονοκεφάλους.

Δείτε πέντε σοβαρές παθήσεις που θα μπορούσαν να εντοπιστούν με ένα τεστ στα μάτια:

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα