Ποια βότανα λειτουργούν σαν φάρμακα;

Κάθε σύστημα ιατρικής χρησιμοποιεί διάφορες ουσίες για την βελτίωση της υγείας.

Η σύγχρονη ιατρική χρησιμοποιεί κυρίως χημικά φάρμακα, ενώ τα φυσικά συστήματα ίασης βασίζονται στις τροφές και τα βότανα. Το αγιουρβεδικό σύστημα χρησιμοποιεί όλες τις θεραπευτικές ουσίες που προσφέρει η φύση και μας βοηθά να κατανοήσουμε τις ιδιότητες τους. Χρησιμοποιεί επίσης ένα ιδιαίτερα περιεκτικό σύστημα, το οποίο εκμεταλλεύεται τις θεραπευτικές δυνάμεις στα πάντα. Με την Αγιουρβέδα μπορούμε να απολαύσουμε όλες τις ευεργεσίες της φύσης για να θεραπεύσουμε το σώμα, το νου και την ψυχή μας.

Η Αγιουρβεδική επιστήμη των θεραπευτικών ουσιών ή Αγιουρβεδική Φαρμακολογία ονομάζεται Dravyaguna Shastra ή επιστήμη της ουσίας και των ιδιοτήτων της. Ταξινομεί τις ουσίες (Dravya), τις ιδιότητες τους (Guna) και τις δράσεις τους (Kamna) με τέτοιο τρόπο που αλληλοσχετίζονται μεταξύ τους. Η επιστήμη αυτή εξετάζει τον προσδιορισμό, τη χρήση, τη δοσολογία και τις μεθόδους επεξεργασίας των βοτανικών και ανόργανων προϊόντων. Αν και χρησιμοποιεί μεγάλη ποικιλία από ανόργανα στοιχεία, η Αγιουβέρδα παραμένει ένα κυρίως σύστημα βοτανικής ιατρικής και βασίζει την πλειονότητα των θεραπειών της στα βότανα.

Για να συστήσουμε βότανα, πρέπει πρώτα να έχουμε επαρκή θεωρητική κατάρτιση σχετικά με τις ιδιότητες τους και τον τρόπο που αυτά σχετίζονται με τον άνθρωπο. Η Αγιουρβέδα συστήνει προϊόντα, με βάση το νόμο της συμμόρφωσης με τη Φύση.

 

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα