Ύπνος: Λάθη που κάνετε και σας προκαλούν αϋπνίες

Η ικανότητά σας να κοιμηθείτε για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, χωρίς διακοπές και να ξυπνάτε νιώθοντας ξεκούραστοι το επομένη το πρωί, εξαρτάται από τα όσα κάνετε τις τελευταίες ώρες πριν πέσετε στο κρεβάτι.

Το να πάρετε απόφαση ότι ο ύπνος πρέπει να αποτελεί προτεραιότητά σας για καλύτερη υγεία είναι ένα πράγμα, και άλλο είναι να καταφέρετε να πετύχετε εκείνες τις 8 ώρες καλού ύπνου κάθε βράδυ.

Δυσκολεύεστε με τον ύπνο παρά τις καλύτερες προσπάθειές σας; Αυτές οι 9 συμπεριφορές σας μετά τις 9 το βράδυ μπορεί να κρύβουν τις αιτίες του προβλήματός σας:

Ώρα και... μέγεθος γεύματος

Δεν υπάρχει πρόβλημα αν τρώτε νωρίς ή αργά το βράδυ, αρκεί να μην είναι ΠΟΛΥ αργά και να παίρνετε το γεύμα σας κάθε βράδυ την ίδια ώρα. Η συνήθεια είναι πολύ σημαντική στον τρόπο που ο οργανισμός σας προετοιμάζεται για ύπνο. Επίσης, αν τρώτε μεγάλο γεύμα, γεμάτο με λιπαρές και πικάντικες ουσίες, τότε είναι σίγουρο ότι η δύσκολη πέψη θα σας κρατήσει ξάγρυπνους.

Εργάζεστε μέχρι αργά

Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν πέσετε για ύπνο είναι να τελειώσετε τη δουλειά που αφήσατε νωρίτερα στη μέση. Αφήστε το κινητό τηλέφωνο, το laptop και τον υπολογιστή κλειστά. Μπορείτε να δείτε τα e-mail σας και την επόμενη μέρα.

Διαβάστε περισσότερα στο Ourlife

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα