Ασπαρτάμη, ζαχαρίνη, στέβια και άλλα γλυκαντικά: Ποια είναι ασφαλή;

Σίγουρα έχεις ακούσει πολλά για τα υποκατάστατα ζάχαρης, σε σχέση με την ασφάλεια, τον τρόπο χρήσης, τις θερμίδες που περιέχουν κλπ. Ζητήσαμε λοιπόν τη γνώμη του Κλινικού Διαιτολόγου Διατροφολόγου Νίκου Καφετζόπουλου για όσα κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.

Φρουκτόζη:

Τη βρίσκουμε σε βαζάκια, την προσθέτουμε στα διάφορα ροφήματα και, επειδή αντέχει στο ψήσιμο, μπορεί να μαγειρευτεί. Έχει τις ίδιες θερμίδες με τη ζάχαρη (περίπου 4 kcal/gr), αλλά, επειδή είναι πιο γλυκιά από αυτή, χρησιμοποιούμε τη μισή ποσότητα για το ίδιο αποτέλεσμα.

-Είναι ασφαλής;

Διαβάστε εδώ αναλυτικά

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα