Αυτές οι τροφές έχουν περισσότερο σίδηρο από το κόκκινο κρέας

Είναι ένα από τα πιο πολύτιμα θρεπτικά συστατικά για το σώμα και το νου σου. Ο σίδηρος είναι απαραίτητος για πολλά πράγματα που αφορούν στην υγεία σου: από τη σύνθεση DNA και την παραγωγή αιμοσφαιρίνης μέχρι την ποιότητα των μαλλιών και την καλή σου διάθεση. Μία από τις τροφές που φημίζονται για την υψηλή περιεκτικότητά τους σε σίδηρο είναι το κόκκινο κρέας. "Έχεις αναιμία; Ε, φάε μοσχάρι" έλεγαν οι παλιοί. Σύμφωνοι, αλλά δεν χρειάζεται να τρως μπριζόλες κάθε μέρα, υπάρχουν κι άλλες επιλογές, με λιγότερες τοξίνες από το κρέας.

Σπανάκι

Τρία φλιτζάνια σπανάκι περιέχουν 18 mg σιδήρου, πολύ περισσότερο δηλαδή από μία μέτρια μοσχαρίσια μπριζόλα.

Διαβάστε ΕΔΩ ποιές άλλες τροφές έχουν περισσότερο σίδηρο από το κόκκινο κρέας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα