Αυτές Είναι Οι Τροφές Που Ευνοούν Τη Γονιμότητα

Αν και δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία στην Ελλάδα όσο αφορά την αύξηση της υπογονιμότητας, ωστόσο είναι βέβαιο ότι τα τελευταία χρόνια έχουν ελαττωθεί οι γεννήσεις.

Όσον αφορά την Αμερική σύμφωνα με την American Society for Reproductive Medicine, η υπογονιμότητα επηρεάζει το 10% του Αμερικάνικου πληθυσμού. Και ενώ τα ζευγάρια δεν μπορούν να ελέγξουν όλα τα αίτια, ωστόσο μπορούν να ελέγξουν τις διατροφικές τους συνήθειες και το σωματικό τους βάρους. Γιατί το τι τρώτε αλλά και τα κιλά σας έχουν σημαντική επίπτωση στην ικανότητά σας να συλλάβετε.

Η National Infertility Association αναφέρει ότι το 30 τοις εκατό των περιπτώσεων υπογονιμότητας οφείλεται στα παραπάνω κιλά της γυναίκας, τα οποία μπορούν να αλλάξουν τα επίπεδα των ορμονών που ρυθμίζουν την ωορρηξία. Όσες γυναίκες είναι υπέρβαρες με μια απώλεια του 5% του βάρους τους, μπορούν να βελτιώσουν τη γονιμότητα.

Όμως προσοχή: δεν πρέπει να καταφεύγετε στις υπερβολές, γιατί και οι λιποβαρείς γυναίκες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα, όπως ο ακανόνιστος έμμηνος κύκλος ή να σταματήσει η ωορρηξία τους. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να καταφεύγετε σε ακραίες δίαιτες, αλλά να ακολουθείτε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής και να συμβουλευτείτε τον διαιτολόγο σας.

Οι παρακάτω διατροφικές συμβουλές μπορεί να φανούν χρήσιμες σε όσες γυναίκες προσπαθούν να συλλάβουν. Διαβάστε περισσότερα στο Ourlife

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα