Τρία πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε με άδειο στομάχι

Πολλοί είναι εκείνοι που αφήνουν για πολλές ώρες το στομάχι τους άδειο είτε γιατί νομίζουν ότι έτσι θα χάσουν πιο εύκολα βάρος είτε γιατί έχουν έντονους ρυθμούς στην καθημερινότητα και αμελούν να κάνουν συχνά γεύματα.

Ωστόσο υπάρχουν κάποια πράγματα που σίγουρα δεν πρέπει να κάνει κάποιος με άδειο στομάχι. Δείτε παρακάτω...

Καρδιακή νόσος: 6 αθώα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοείτε1. Κατανάλωση αλκοόλ

Όταν το στομάχι είναι άδειο, το αλκοόλ περνά απευθείας στο αίμα με αποτέλεσμα τα αιμοφόρα αγγεία να διαστέλλονται ταχύτερα, και παράλληλα να πέφτουν οι παλμοί της καρδιάς και η αρτηριακή πίεση. Όσο αυξάνεται η συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα, εντείνεται σταδιακά και το αίσθημα μέθης.
Τρία πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε με άδειο στομάχι
2. Ταξίδια και μακρινές αποστάσεις

Αυτό ισχύει κυρίως για όσους είναι επιρρεπείς στις ναυτίες. Φροντίστε να μην ταξιδεύετε με άδειο στομάχι και να καταναλώσετε ένα ελαφρύ γεύμα ή σνακ πριν από το ταξίδι. Αποφύγετε τροφές και ποτά που προκαλούν τη συγκέντρωση αερίων στο στομάχι, όπως τα ανθρακούχα ποτά, το μπρόκολο, και το κουνουπίδι.

3. Κατανάλωση καφέ

Μπορεί ο πρωινός καφές να είναι απόλαυση αλλά προσπαθήστε να μην τον καταναλώνετε με άδειο στομάχι. Όταν πίνετε καφέ με άδειο στομάχι αυξάνεται η οξύτητα του στομάχου, με αποτέλεσμα να είναι πιο πιθανή μια κρίση καούρας ή δυσπεψίας.


baby

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα