8 συμπεριφορές των ανδρών που μαγνητίζουν αμέσως τις γυναίκες

8 συμπεριφορές των ανδρών που μαγνητίζουν αμέσως τις γυναίκες

Άνδρες και γυναίκες διαφέρουν ως προς το τι βρίσκουν ελκυστικό. Όσον όμως αφορά τους άνδρες, υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα πράγματα που μία γυναίκα είναι αδύνατον να μην προσέξει.

Γιατί οι άντρες κλείνονται στον εαυτό τους και δεν μιλούν

Πρόκειται για μικρές, ανεπαίσθητες και σημαντικές λεπτομέρειες που αλλάζουν τους όρους του παιχνιδιού. Είναι η αυθεντική αρρενωπότητα του άνδρα που δεν τον απασχολούν οι κοινωνικές συμβάσεις και προσδοκίες.

Οι 8 συμπεριφορές των ανδρών που οι γυναίκες θεωρούν ακαταμάχητες, βασίζονται στην ικανότητα του άνδρα να αποδέχεται τον εαυτό του, τραβώντας αβίαστα τα βλέμματα των γυναικών.

Ποιες γυναικείες συμπεριφορές ενοχλούν τους άντρες;

8 συμπεριφορές των ανδρών που μαγνητίζουν τις γυναίκες

  • Ακρόαση με ενσυναίσθηση
  • Αυθεντική ευαλωτότητα
  • Επαφή με το παρόν και ενσυνειδητότητα
  • Διαφωνία με σεβασμό
  • Ενεργή και ηθική προσπάθεια
  • Άνεση με την μοναξιά
  • Αποδοχή της αποτυχίας
  • Καταναλωτισμός με μέτρο

Ακρόαση με ενσυναίσθηση

Η κοινωνία με τους απίστευτους ρυθμούς που μας επιβάλλει, μας έχει απομακρύνει από την τέχνη της ενεργητικής ακρόασης. Το πιο εύκολο πλέον είναι να παραμείνουμε απορροφημένοι στις δικές μας σκέψεις και ανησυχίες, ξεχνώντας εντελώς αυτά που έχει να μας πει ο άλλος.

Εκείνο όμως που μια γυναίκα βρίσκει ακαταμάχητο σε έναν άνδρα, είναι η ικανότητά του να ακούει. Να ακούει πέρα από τις λέξεις, ν’ αντιλαμβάνεται την άποψή της, να διαβάζει τα συναισθήματα και να αφουγκράζεται τις σκέψεις της.

Η ουσιαστική ακρόαση, καλλιεργεί την βαθιά σύνδεση ανάμεσα σ’ έναν άντρα και μία γυναίκα. Ενεργητική ακρόαση σημαίνει να ακούς με προσήλωση και να συμμετέχεις στη συζήτηση με όλες τις αισθήσεις, με γνήσιο ενδιαφέρον για τα λόγια και με ουσιαστική εκτίμηση για τις απόψεις της.

8 πράγματα που ψάχνουν οι άντρες σε μία γυναίκα

Στην ακρόαση με ενσυναίσθηση, ο άνδρας δεν περιμένει τη σειρά του να μιλήσει, δεν διακόπτει. Αυτού του είδους η αφοσίωση εκφράζει το αληθινό του ενδιαφέρον, την εκτίμησή του. Τον κάνει μοναδικά γοητευτικό στα μάτια κάθε γυναίκας.

Αυθεντική ευαλωτότητα

Ο νοβελίστας συγγραφέας Paulo Coelho το εξέφρασε εύστοχα, λέγοντας: «Η ισχυρότερη μορφή αγάπης είναι η έκφραση της ευθραυστότητάς μας». Η κοινωνία αποτρέπει τους άντρες απ’ να δείχνουν την ευαίσθητη, ευάλωτη πλευρά τους. Ωστόσο, η κοινωνική αυτή επιταγή συγκρούεται με εκείνο που οι γυναίκες βρίσκουν ελκυστικό, δηλαδή την ευαλωτότητα σε έναν άνδρα.

Η αληθινή γοητεία προέρχεται από την αυθεντική ευαλωτότητα, δηλαδή το θάρρος να εκθέσεις  τα συναισθήματά σου, τους φόβους και τις φιλοδοξίες σου. Είναι το κουράγιο να ρίξεις τις άμυνες και να διαμορφώσεις ουσιαστικές σχέσεις. Όταν ο άντρας αποδέχεται την ευαλωτότητά του, εκφράζει τη γενναιότητά και, κυρίως την ικανότητά του ν’ αγαπήσει και να αγαπηθεί.

Επαφή με το παρόν και ενσυνειδητότητα

Στους γρήγορους ρυθμούς της πολυάσχολης κοινωνίας όπου όλοι τρέχουν, η επαφή με το παρόν χάνεται. Οι γυναίκες όμως, γοητεύονται από τους άντρες που μπορούν να ζουν στο τώρα, με ηρεμία.

Η ικανότητα του άνδρα να ζει το τώρα, η προσοχή που αποδίδει στους ανθρώπους με τους οποίους αλληλεποδρά, η εκτίμηση του χρόνου που περνά μαζί τους, η ικανότητά του να μην παρασύρεται από τους χιλιάδες περισπασμούς, σκέψεις του παρελθόντος και ανησυχίες του μέλλοντος, τον κάνουν ακαταμάχητο στα μάτια κάθε γυναίκας.

Ο άνδρας που ζει το τώρα και είναι αφοσιωμένος όταν βρίσκεται με μία γυναίκα, εκπέμπει σεβασμό, νοιάξιμο, αυθεντικό ενδιαφέρον. Της δείχνει ότι αξίζει και ότι θέλει να δημιουργήσει μία βαθύτερη σύνδεση και εγγύτητα μαζί της.

Διαφωνία με σεβασμό

Η απόρριψη ή η υποβάθμιση των αντίθετων απόψεων γίνεται ολοένα και με μεγαλύτερη ευκολία. Ωστόσο, οι γυναίκες θαυμάζουν ιδιαίτερα την ικανότητα ενός άντρα να εκφράζει με σεβασμό τη διαφωνία του.

Ένας άνδρας που μπορεί να διατηρήσει το επίπεδο ενός διαλόγου, ακόμη και αν διαφωνεί, δείχνει μεγάλο βαθμό ωριμότητας και υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη. Αντανακλά μία βαθιά επίγνωση της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης και σέβεται το διαφορετικό. Δεν επιζητά να επιβληθεί ή να μειώσει κανέναν. Αντίθετα, τον ενδιαφέρει να κατανοεί και να εξελίσσεται.

Η έκφραση της διαφωνίας με σεβασμό δεν συνεπάγεται τη θυσία των προσωπικών πεποιθήσεων και αξιών. Το αντίθετο, σημαίνει ότι ο άνθρωπος αναγνωρίζει την εγκυρότητα των πολλών απόψεων και καλλιεργεί ένα περιβάλλον όπου όλοι αισθάνονται σεβασμό και ασφάλεια.

Ενεργή και ηθική προσπάθεια    

Τα κλισέ είναι αμέτρητα αλλά, η αλήθεια είναι ότι οι γυναίκες θέλουν τους άνδρες που ζουν σύμφωνα με ηθικές αρχές και με έναν σκοπό τη ζωή τους. Ο άνδρας που ζει εναρμονισμένος με ηθικές αξίες, μαγνητίζει αβίαστα το άλλο φύλο. Είτε στον τομέα της δουλειάς, της κοινωνίας, της οικογένειας, προτεραιότητά του είναι η ηθική και η ευγένεια, κάνοντάς τον μία ακαταμάχητη προσωπικότητα.

Οι γυναίκες γοητεύονται ιδιαίτερα από τους άνδρες που κατευθύνονται στη ζωή τους από ηθικές αρχές. Οι άνδρες αυτοί έχουν καταλάβει τι είναι σημαντικό στη ζωή, ανεξάρτητα από τις κοινωνικές προσδοκίες και τις συμβάσεις. Ξέρουν ότι σημασία δεν έχουν τα λόγια, αλλά οι πράξεις τους και για τον λόγο αυτό, ενεργούν πάντα σύμφωνα με την ηθική και τις πεποιθήσεις τους.

Άνεση με την μοναξιά 

Μπορεί να πιστεύουμε ότι οι κοινωνικοί και εξωστρεφείς άντρες κερδίζουν την προσοχή των γυναικών. Μέχρι να γνωρίσουμε τον άνδρα που είναι άνετος με το να είναι μόνος του. Δεν βασίζεται σε κανέναν άλλο, χαίρεται τον χρόνο του και εκπέμπει έναν αέρα αυτοπεποίθησης. Νιώθεις ότι περνά καλά και είναι άνετος. Ακαταμάχητος. Γιατί; Επειδή, ο άνθρωπος που έχει κάνει ενδοσκόπηση, έχει ανακαλύψει τον εαυτό του, μπορεί να νιώθει καλά όταν είναι μόνος του. Δεν έχει ανάγκη από την εξωτερική επιβεβαίωση για να νιώσει καλά.

Αποδοχή της αποτυχίας

Στην κοινωνία που εξυμνεί την επιτυχία, ο άνδρας που αλλάζει το αφήγημα και τολμά ν’ αποδέχεται την αποτυχία, είναι γοητευτικός. Όταν δεν φοβάσαι να εκτεθείς, να χάσεις, γίνεσαι ο άντρας που κάθε γυναίκα θα ήθελε να έχει. Ο άνδρας που δεν φοβάται να πέσει, δεν γυμνάζει απλά τους μύες του. Κυρίως, εξασκεί το μυαλό του και ξέρει ότι η αποτυχία δεν μειώνει την αξία του. Αντίθετα, την αξιοποιεί ως σημείο εκκίνησης για πρόοδο και εξέλιξη.

Καταναλωτισμός με μέτρο

Στην  εποχή της υπερκατανάλωσης και των άπειρων επιλογών, η ικανότητα να επιλέγεις που θα ξοδέψεις τα χρήματά σου, θεωρείται χάρισμα. Ένας άνδρας που ξοδεύει με περίσκεψη τα χρήματα που δουλεύει, που επενδύει στην επιχείρησή του, που θέλει να χρηματοδοτήσει τις πρωτοβουλίες του ώστε να απηχούν τις αξίες του και να βελτιώνουν την κοινωνία, ξεχωρίζει για τον χαρακτήρα του.

Η ικανότητα του λογικού καταναλωτισμού σημαίνει ότι ο άνδρας επιλέγει συνειδητά τι υποστηρίζει. Αξιοποιεί το πορτοφόλι του ως μέσο βελτίωσης του κόσμου στον οποίο ζει και κοιτάζει πέρα από το κέρδος και το ευκαιριακό χρήμα. Ένας άνδρας που προσέχει τα έξοδά του, εκφράζει τον χαρακτήρα του, καταλαβαίνει τη δύναμη των επιλογών του, διαμορφώνει το μέλλον του με κάθε του αγοραστική κίνηση. Ειλικρινά, γοητευτικό.

Tip: Η γοητεία του άνδρα δεν έχει να κάνει με την εμφάνιση. Κυρίως, αφορά την προσωπικότητα και τη συμπεριφορά. Η ικανότητα ενός άνδρα να ακούει με προσοχή, να είναι παρών και να προσέχει τι καταναλώνει, τον κάνει να ξεχωρίζει στα μάτια κάθε γυναίκας. Η γοητεία πηγάζει από την αυθεντική φύση ενός άνδρα, την άνεσή του, την ικανότητά του να ζει σύμφωνα με τις αρχές του. Είναι η ικανότητά του να δημιουργεί ουσιαστικούς και αυθεντικούς δεσμούς, να κάνει επιλογές που αντανακλούν την ξεχωριστή, ιδιαίτερη φύση του. Αυτές είναι ο ι ιδιότητες που θα κάνουν μία γυναίκα να προσέξει έναν άνδρα.

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα