Διαλείπουσα νηστεία: Πώς θα την εφαρμόσετε σωστά για να χάσετε βάρος

Διαλείπουσα νηστεία: Πώς θα την εφαρμόσετε σωστά για να χάσετε βάρος

Σίγουρα όλοι θα έχετε ακούσει για τη διαλείπουσα νηστεία. Και αν δεν έχετε ακούσει είναι εύκολο να βρείτε πληροφορίες κάνοντας μία αναζήτηση στο διαδίκτυο.

Πολλοί ακολουθούν τη διαλείπουσα νηστεία για να χάσουν κιλά. Βέβαια, το βασικό είναι να την εφαρμόσετε σωστά ώστε να επιτύχετε τον επιθυμητό στόχο της απώλειας βάρους. Ο Dr Eric Berg σε ανάρτησή του στο κανάλι του στο YouTube, επισημαίνει ότι η διαλείπουσα νηστεία «θα σας εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα, ενώ έχει πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας βάρους».

Τι είναι η διαλείπουσα νηστεία

Η διαλείπουσα νηστεία δεν είναι δίαιτα, σύμφωνα με τον Dr Eric Berg αλλά «ένα μοτίβο διατροφής και μη διατροφής. Όταν τρώτε, ενεργοποιείτε την ινσουλίνη. Όσο λιγότερο τρώτε, τόσο λιγότερη ινσουλίνη θα ενεργοποιείτε και τόσο περισσότερα οφέλη θα έχετε».

Ο ειδικός, συμβουλεύει ότι για να «κάνει κάποιος τη μετάβαση στη διαλείπουσα νηστεία ευκολότερη, θα πρέπει να το κάνει σταδιακά. Προχωρήστε σταδιακά στο επόμενο στάδιο της διαλείπουσας νηστείας μόνο όταν νιώσετε ότι το σώμα σας έχει προσαρμοστεί πλήρως στο στάδιο στο οποίο βρίσκεστε. Η υγιεινή δίαιτα Keto θα κάνει πιο εύκολη την εφαρμογή της διαλείπουσας νηστείας».

Στάδιο πρώτο:

Καταναλώστε τρία γεύματα την ημέρα χωρίς κάποιο ενδιάμεσο σνακ.

Στάδιο δεύτερο:

Παράλειψη πρωινού. Προσπαθήστε να έχετε το πρώτο σας γεύμα στις 12 μμ. και το τελευταίο σας γεύμα στις 6 μμ. Ιδανικά, καλό είναι να μην καταναλώσετε κάποιο σνακ. Αλλά, αν θέλετε να τσιμπολογήσετε κάτι φροντίστε να το κάνετε μεταξύ του χρονικού διαστήματος 12 μμ. με 6 μμ.

Στάδιο τρίτο:

Ξεκινήστε να τρώτε τα δύο γεύματά σας πιο κοντά, ώστε να έχετε ένα χρονικό περιθώριο τεσσάρων ωρών κατανάλωσης του φαγητού αντί για έξι ώρες. Καταναλώστε το πρώτο σας γεύμα στις 14:00 και το τελευταίο σας γεύμα στις 18:00.

Στάδιο τέταρτο:

Ξεκινήστε να τρώτε ένα μεγάλο γεύμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά την ημέρα και προσπαθήστε να το έχετε φάει μέχρι τις 3 μμ. Αυτό θα σας δώσει 23 ώρες νηστείας.

Στάδιο πέμπτο:

Ξεκινήστε να προσθέτετε περιοδική παρατεταμένη νηστεία. Μία φορά την εβδομάδα ή μία φορά κάθε δύο εβδομάδες, δοκιμάστε μία νηστεία 48 έως 72 ωρών. Θα μπορούσατε ακόμη και να δοκιμάσετε μια νηστεία 120 ωρών, η οποία μπορεί να αποφέρει απίστευτα οφέλη για την υγεία και την απώλεια βάρους.

Πηγή: .healthstat.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα