Καρδιακή αμυλοείδωση: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Καρδιακή αμυλοείδωση: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Με την καρδιακή αμυλοείδωση ασχολείται σήμερα Κυριακή η εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας VITA» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη και καλεσμένο τον Ηλία Αλεξίου.

Ο τεχνολόγος τροφίμων, γνωστός από το τηλεπαιχνίδι του MEGA, «The Chase», ως «Αδέκαστος επιθεωρητής», μίλησε για την καθημερινότητά του με τον σακχαρώδη διαβάτη.

Η καρδιακή αμυλοείδωση είναι μια σχετικά σπάνια οντότητα που χαρακτηρίζεται από τη διήθηση του μυοκαρδιακού ιστού από το αμυλοειδές. Αυτό προκύπτει από την κακή αναδίπλωση δομικών συστατικών των πρωτεϊνών.

«Ως διαβητικός πρέπει να παρακολουθώ πολύ τακτικά όλα τα ζητήματα που χαλάνε με τον σακχαρώδη διαβήτη και ένα από αυτά είναι το καρδιαγγειακό. Επειδή είχα κάποια περιστατικά στον κύκλο μου με καρδιακά προβλήματα, άρχισα να ψάχνομαι πολύ πιο έντονα», τονίζει ο Ηλίας Αλεξίου.

Από την πλευρά του, ο Χαράλαμπος Βλαχόπουλος, καθηγητής καρδιολογίας πανεπιστημίου Αθηνών, λέει:

«Δίνει συμπτώματα πολλές φορές τα οποία, ακόμα και αν αφορούν το καρδιαγγειακό σύστημα, είναι συμπτώματα που δεν είναι ειδικά. Μπορούν να απαντούν σε πολλές καρδιαγγειακές παθήσεις, είναι κοινά».

«Από τα συμπτώματα αυτά καθαυτά δεν μπορούμε να πάμε κατευθείαν στο νόσημα», συμπληρώνει, περιγράφοντας τι είναι η καρδιακή αμυλοείδωση.

«Είναι πιο συχνή από ό,τι ήταν παλιότερα, την βρίσκουμε πιο εύκολα. Σήμερα υπάρχουν θεραπευτικές επιλογές οι οποίες είναι πολύ αποτελεσματικές».

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα