Πέντε εντυπωσιακά πράγματα που θα συμβούν στο σώμα σου αν κόψεις το αλάτι

Πέντε εντυπωσιακά πράγματα που θα συμβούν στο σώμα σου αν κόψεις το αλάτι

Όσο σημαντικό κι αν είναι το αλάτι στη διατροφή σου, η υπερβολική κατανάλωσή του μπορεί να εγκυμονεί ποικιλία κινδύνων για την υγεία, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Για το λόγο αυτό, καλό είναι να γνωρίζεις τους κινδύνους που κρύβει η αυξημένη πρόσληψη νατρίου που περιέχεται σε αυτό και να το μειώσεις, σε μια πιο υγιεινή ποσότητα.

Τι αλλαγές όμως μπορεί να περιμένεις στο σώμα σου αν κόψεις το αλάτι και περιορίσεις την κατανάλωσή του στη διατροφή σου; Παρακάτω θα βρεις αναλυτικά τις απαντήσεις. Save & continue editing

Λιγότερα φουσκώματα
Το αίσθημα φουσκώματος που προκαλεί το αλάτι, μειώνει τα ενεργειακά σου επίπεδα. Ως αποτέλεσμα δημιουργείται κατακράτηση υγρών, η οποία συμβάλει στο να νιώθεις κούραση κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Λιγότερο αλάτι σημαίνει και περισσότερη ενέργεια;
Το να αισθάνεσαι φουσκωμένη δεν σε κάνει απλώς να αισθάνεσαι άβολα με τα αγαπημένα σου ρούχα. Αντίθετα, μπορεί επίσης να μειώσει τα επίπεδα ενέργειάς σου και να σε κάνει να αισθάνεσαι εξαντλημένη. Όταν κάποιος νιώθει ότι βαραίνει με την κατακράτηση υγρών, μπορεί να είναι δύσκολο να είναι δραστήριος. Έτσι, όχι μόνο νιώθεις κουρασμένη, αλλά χάνεις και τις ευεργετικές ιδιότητες της σωματικής άσκησης.

Λιγότεροι πονοκέφαλοι
Το νάτριο έχει άμεση επίδραση στα αιμοφόρα αγγεία που μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους. Έτσι, παρόλο που η ιδέα του να κόψεις τα αγαπημένα σου αλμυρά σνακ δεν είναι και πολύ ελκυστική, μπορεί να είναι κλειδί, στην αντιμετώπιση του πονοκεφάλου ή της ημικρανίας σου.

Η αρτηριακή πίεση πέφτει όταν σταματήσεις να τρως αλάτι;
Σου αρέσει το fast food και οι τηγανιτές πατάτες; Απολαμβάνεις την αγαπημένη σου σειρά, με ένα μπολ καλά βουτυρωμένο και αλατισμένο ποπ κορν; Ενώ είναι νόστιμα, η υπερβολική κατανάλωση τους, μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία σου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, υπάρχει μια άρρηκτη σχέση μεταξύ του πόσο αλάτι καταναλώνουμε και πόσο υψηλή είναι η αρτηριακή μας πίεση. Το νάτριο συνδέεται πολύ στενά με την υπέρταση. Όταν καταναλώνουμε πολύ αλάτι, το σώμα προσπαθεί να το ρυθμίσει, κρατώντας περισσότερο νερό μέσα στο σώμα. Ως συνέπεια, δημιουργείται σημαντική πίεση στο κυκλοφορικό σύστημα που αυξάνει άμεσα και την αρτηριακή πίεση.

Μειωμένος κίνδυνος εγκεφαλικού και καρδιακής προσβολής
Εάν η αρτηριακή πίεση είναι αρκετά υψηλή ώστε να μιλάμε για υπέρταση, οι κίνδυνοι καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού είναι αυξημένοι. Μετάφραση: Το να τρως πολύ αλάτι είναι κακό για την καρδιά σου. Ευτυχώς, εάν σταματήσεις να τρως αλάτι, μπορείς να μειώσεις τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού, σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία.

πηγή: ladylike.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα