Μακροζωία: Κόψτε αυτά τα 5 φαγητά αν θέλετε να ζήσετε πολλά χρόνια και καλά

Μακροζωία: Κόψτε αυτά τα 5 φαγητά αν θέλετε να ζήσετε πολλά χρόνια και καλά

Το κλειδί για μια μακρά ζωή είναι η αποφυγή 5 τροφίμων που ξεκινούν από το λατινικό γράμμα P. Διαβάστε ποια είναι τα φαγητά που πρέπει να εξαφανίσετε από τη διατροφή σας για να ζήσετε πολλά χρόνια και χωρίς προβλήματα υγείας.

Ένας από τους κορυφαίους ειδικούς αντιγήρανσης στον κόσμο, ο Valter Longo, επισημαίνει ότι υπάρχουν 5 απαγορευμένα τρόφιμα που πρέπει να ξεχάσετε αν θέλετε να παραμείνετε υγιείς μέχρι τα βαθιά σας γεράματα και αν θέλετε να ζήσετε πάνω από 100 χρόνια.

Ο ίδιος, ο οποίος είναι καθηγητής Γεροντολογίας και Διευθυντής του Ινστιτούτου Μακροζωίας του USC στην Καλιφόρνια, αναφέρει στο FortuneWell ότι θέλει να ζήσει 120 έως 130 υγιή χρόνια. Θέλει να ζήσει όσο πιο πολλά χρόνια γίνεται χωρίς ασθένειες και γι’ αυτό υποστηρίζει τη μεσογειακή διατροφή.

Ο Longo γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ιταλία και τονίζει πόσο σημαντική είναι η μεσογειακή διατροφή. Δυστυχώς, όμως, σήμερα, επισημαίνει, «σχεδόν κανείς στην Ιταλία δεν τρώει τη μεσογειακή διατροφή».

Η νεολαία σήμερα είναι αντιμέτωπη με την παχυσαρκία και τις επιπτώσεις της γιατί τρώει τα 5 «απαγορευμένα φαγητά» που αρχίζουν από το λατινικό γράμμα P:

  • πίτσα,
  • πάστα (ζυμαρικά),
  • πρωτεϊνες,
  • πατάτες και
  • pane (ψωμί)

Οι ειδικοί λοιπόν σας συμβουλεύουν να ελαττώσετε την πρόσληψη αυτών των τροφών για να έχετε καλή υγεία, να μην εμφανίσετε από μικρή ηλικία ασθένειες και για να ζήσετε πολλά χρόνια.

Πώς μπορεί να γίνει αυτό;

Ο Longo, συγγραφέας του The Longevity Diet, ως υπέρμαχος της μεσογειακής διατροφής, σας συμβουλεύει να προτιμάτε φυτικές τροφές και ξηρούς καρπούς. Στην ιστοσελίδα του έχει τις δικές του συνταγές για μακροζωία, οι οποίες περιλαμβάνουν γλυκόξινες σαρδέλες, γεμιστές αγκινάρες, πίτες με λάχανο και κρεμμύδια σε σάλτσα καρυδιού.

Τι είναι η ψευτο-νηστεία

Είναι επίσης υπέρμαχος μιας άλλης σχετικά νέας έννοιας στο χώρο της διατροφής: της ψευτο- νηστείας ή μιας δίαιτας που μιμείται τη νηστεία. Αυτή αναφέρεται στον περιορισμό της πρόσληψης τροφής, η οποία υποτίθεται ότι βοηθά τον οργανισμό να αποκομίσει τα οφέλη της νηστείας χωρίς να απέχει πλήρως από το φαγητό.

Σύμφωνα με τον Longo, το πρωτόκολλο περιλαμβάνει μια διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες και πρωτεΐνες και υψηλή σε λιπαρά οξέα.

«Η πατενταρισμένη συνταγή της δίαιτας που μιμείται τη νηστεία επιτρέπει στο σώμα σας να παραμείνει σε μια κατάσταση που μοιάζει με νηστεία, η οποία ενεργοποιεί ένα σύνολο προστατευτικών μέτρων που έχει αναπτύξει ο οργανισμός κατά τη διάρκεια της φυσικής επιλογής», αναφέρει ο Longo στην ιστοσελίδα του. «Αυτό επιτρέπει στο σώμα να βελτιστοποιήσει την απόδοσή του, να αναζωογονήσει τα κύτταρά του και να ευδοκιμήσει κάτω από απαιτητικές συνθήκες» καταλήγει ο ίδιος.

Πηγή: oloygeia.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα