Χριστουγεννιάτικη κατάθλιψη: Τα συμπτώματα - καμπανάκι και οι τρόποι για να την νικήσετε

Για μερικούς ανθρώπους, οι διακοπές των Χριστουγέννων μπορεί να είναι μια δύσκολη και συναισθηματικά εξαντλητική περίοδος. Το άγχος του προγραμματισμού γευμάτων, των ταξιδιών και των δώρων μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην εμφάνιση εποχικής κατάθλιψης. 

Έρευνα της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας διαπίστωσε ότι το 38% των ανθρώπων ένιωσαν τα επίπεδα άγχους τους να αυξάνονται κατά την περίοδο των γιορτών.

Το άγχος μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο ασθένειας, κατάχρησης ουσιών και υψηλότερα ποσοστά άγχους και κατάθλιψης.

Αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητό κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν υπήρχαν τόσες πολλές ερωτήσεις σχετικά με το πώς να παραμείνει ο κόσμος ασφαλής στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και τις οικογενειακές συγκεντρώσεις κατά τη διάρκεια της COVID-19. 

Γιατί αυξάνονται τα ποσοστά κατάθλιψης στις γιορτές; 

Τα μοτίβα αυξημένων ποσοστών κατάθλιψης κατά τη διάρκεια των γιορτών έχουν τεκμηριωθεί από γιατρούς και επαγγελματίες ψυχικής υγείας εδώ και χρόνια. 

Η Εθνική Συμμαχία για την Ψυχική Ασθένεια (NAMI) διαπίστωσε ότι το 64% των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν κάποια ψυχική ασθένεια, ανέφεραν ότι η κατάστασή τους επιδεινώθηκε κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Γιατί συμβαίνει αυτό; 

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα