Φυσικές θεραπείες κατά της πιτυρίδας

Η αντιαισθητική και ενοχλητική πιτυρίδα δεν κάνει διακρίσεις, εμφανίζεται σε γυναίκες κυρίως όμως στους άντρες, σε ξηρά και σε λιπαρά τριχωτά. Το κυρίως σύμπτωμα της είναι οι νιφάδες στο τριχωτό που πέφτουν και στους ώμους και κνησμός. Στην αγορά υπάρχουν πολλά προϊόντα κατά της πιτυρίδας με αποτελεσματικότητα διαφορετική σε κάθε άνθρωπο.

Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε μερικές φυσικές θεραπείες κατά της πιτυρίδας. Η συχνότητα των θεραπειών είναι 2 φορές την εβδομάδα και όταν μειωθεί η πιτυρίδα 2-3 φορές το μήνα. Τα προϊόντα που αναγράφονται παρακάτω πρέπει να είναι οργανικά που θα βρείτε εύκολα σε καταστήματα με βιολογικά είδη.

Έλαιο δεντρολίβανου: απλώστε μερικές σταγόνες του ελαίου σε όλο το τριχωτό, κάντε πολύ καλό μασάζ με τις άκρες των δαχτύλων και αφήστε τη θεραπεία για μερικές ώρες πριν λούσετε τα μαλλιά σας. Μπορείτε να προσθέσετε στο έλαιο δεντρολίβανου 3-4 σταγόνες χυμό από λεμόνι ή ίση ποσότητα από έλαιο καρύδας.

Ζεστά έλαια: άλλος ένας τρόπος για να μειώσετε αισθητά την πιτυρίδα είναι τα ζεστά έλαια. Επιλέξτε όποιο σας αρέσει έλαιο καρύδας, αμυγδαλέλαιο, φοινικέλαιο, έλαιο από κουκούτσια σταφυλιού ή ελαιόλαδο. Ζεστάνετε το ελαφρώς, όσο αντέχουν τα χέρια σας και απλώστε το σε όλο το τριχωτό, κάντε πολύ καλό μασάζ με τις άκρες των δαχτύλων και αφήστε τη θεραπεία για 30 λεπτά έως και μερικές ώρες, πριν λούσετε τα μαλλιά σας.

Αλόη: απλώστε οργανικό gel αλόης ή τη σάρκα από ένα φύλλο αλόης, σε όλο το τριχωτό, κάντε πολύ καλό μασάζ με τις άκρες των δαχτύλων και αφήστε τη θεραπεία για μερικές ώρες πριν λούσετε τα μαλλιά σας. Η αλόη είναι ιδανική για καταστάσεις έντονου κνησμού και ερεθισμού στο τριχωτό.

Μηλόξυδο: αναμείξτε ίσες ποσότητες μηλόξυδου και νερού σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα. Ψεκάστε στο τριχωτό, κάντε πολύ καλό μασάζ με τις άκρες των δαχτύλων και αφήστε τη θεραπεία για 20-30 λεπτά, ανάλογα πόσο άνετα θα νιώθετε το δέρμα στο τριχωτό. Στη συνέχεια λουστείτε κανονικά.

Χυμός λεμονιού και έλαιο καρύδας: αναμείξτε 1 κουταλιά χυμό λεμονιού και 5 κουταλιές ελαίου καρύδας. Απλώστε το μείγμα σε όλο το τριχωτό, κάντε πολύ καλό μασάζ με τις άκρες των δαχτύλων και αφήστε τη θεραπεία για 1-2 ώρες πριν λούσετε τα μαλλιά σας

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα