Αυτή είναι η ευρωπαϊκή χώρα με τους πιο ξεκούραστους κατοίκους - Απογοητευτική η θέση της Ελλάδας

Αυτή είναι η ευρωπαϊκή χώρα με τους πιο ξεκούραστους κατοίκους - Απογοητευτική η θέση της Ελλάδας

Η διάρκεια και η ποιότητα του ύπνου μας παίζουν καθοριστικό ρόλο στην καθημερινότητά μας και κατ’ επέκταση στη ζωή μας. Ένας γαλήνιος ύπνος, που διαρκεί περίπου επτά ώρες, έχει την ικανότητα να μας ξεκουράσει και να μας γεμίσει ενέργεια για την επόμενη ημέρα, καθαρίζοντας, παράλληλα, τη σκέψη μας.

Στην Ευρώπη ορισμένες χώρες έχουν κατανοήσει πλήρως τα οφέλη του ύπνου στην υγεία του ανθρώπου και έτσι φροντίζουν να κοιμούνται επαρκώς. Από την άλλη, υπάρχουν κάποιες χώρες, που ο ύπνος δεν βρίσκεται ψηλά στη λίστα με τις ανάγκες τους, γεγονός που πρόκειται να επηρεάσει τους κατοίκους σε βάθος χρόνου.

Σε μια έρευνα που διεξήχθη για τις χώρες της Ευρώπης και τη σχέση τους με τον ύπνο, εντοπίστηκαν εκείνες που έχουν τους πιο ξεκούραστους κατοίκους, αλλά κι εκείνες που ο ύπνος απουσιάζει από τη ζωή τους.

Οι παράγοντες που εξετάστηκαν περιελάμβαναν δεδομένα σχετικά με τις μέγιστες και ελάχιστες ώρες εργασίας, το δικαίωμα άδειας και διακοπών, πόσα διαλείμματα επιτρέπονται στους εργαζόμενους κάθε μέρα στη δουλειά, αλλά και το ποσοστό του πληθυσμού που κοιμάται για επτά ή περισσότερες ώρες κάθε βράδυ.

Σε αυτή την Ευρωπαϊκή χώρα ο ύπνος έχει μέγιστη σημασία

Στην κορυφή αυτής της κατάταξης βρέθηκε η Σλοβακία, ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν η Φινλανδία - η οποία για έβδομη χρονιά ανακηρύχθηκε η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου - η Βουλγαρία, η Πορτογαλία και η Εσθονία. Στις επόμενες πέντε θέσεις της δεκάδας βρίσκονται η Γαλλία, η Λιθουανία, η Νορβηγία, η Τσεχία και η Ισλανδία.

Όσον αφορά στις χώρες που καταλαμβάνουν τις θέσεις από το 11 μέχρι το 20, αυτές είναι: Αυστρία, Σουηδία, Λουξεμβούργο, Δανία, Γερμανία, Λετονία, Ρουμανία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κροατία.

Ανάμεσα στις 28 χώρες που έλαβαν μέρος στην έρευνα, υπάρχει φυσικά και η Ελλάδα. Ωστόσο, το αποτέλεσμα αυτής της μελέτης είναι απογοητευτικό, καθώς η χώρα μας βρίσκεται στην 28η θέση, δηλαδή την τελευταία. Με βάση αυτά τα στοιχεία, η Ελλάδα έχει τους πιο κουρασμένους κατοίκους της Ευρώπης, αφού κοιμούνται τις λιγότερες ώρες κι έχουν τον χειρότερο ποιοτικά ύπνο.

Αφού διάβασες αυτή την έρευνα, είναι ώρα να μάθεις και τις αστρολογικές προβλέψεις για όλα τα ζώδια. Εξερεύνησε τον μαγικό κόσμο των άστρων από το JennyGr και μάθε τις προβλέψεις για όλα τα ζώδια σήμερα στα ερωτικά, επαγγελματικά και οικονομικά.

Πηγή: jenny.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα