Τι μηνύματα στέλνουν τα χρώματα στους ανθρώπους;

Τι μηνύματα στέλνουν τα χρώματα στους ανθρώπους;

Τι μηνύματα στέλνουν τα χρώματα στους ανθρώπους; Τα χρώματα αποτελούν τη βαθύτερη γλώσσα μας. Επικοινωνούν με τρόπους που μόλις αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε

 Οι βαθιά ριζωμένες αποκρίσεις μας στα χρώματα παίζουν το μαγικό ρόλο τους.

Στο φυσικό κόσμο το χρώμα είναι πλεονέκτημα, σημάδι, ταυτότητα. Οι παραμικρές διαφορές απόχρωσης μπορούν να προσελκύσουν ένα ταίρι ή να απωθήσουν έναν εχθρό. Μπορούν να καμουφλάρουν ή να δηλώσουν κυριαρχία.

Καθημερινότητα και χρώμα

Τα χρώματα παίζουν σπουδαίο ρόλο στην καθημερινότητά μας. Η μέρα μας χτίζεται πάνω στα χρώματα και τη στιγμιαία σημασία τους. Ακολουθούμε όλοι τους γενικούς κανόνες –σταματάμε στο κόκκινο, βλέπουμε το πράσινο ως ασφάλεια και ξέρουμε πως κίτρινο με μαύρο σημαίνουν κίνδυνο.

Χρώματα και ανθρώπινα ένστικτα

Ποια άλλα όμως ένστικτα που βασίζονται στο χρώμα θεωρούμε δεδομένα; Αντιδρούν διαφορετικά στο χρώμα άντρες και γυναίκες και αν ναι, γιατί; Μια πρόσφατη μελέτη εξέτασε τις χρωματικές προτιμήσεις 200 αντρών και γυναικών. Το μπλε αποδείχτηκε δημοφιλές και για τα δύο φύλα, οι γυναίκες όμως προτίμησαν πιο κόκκινες αποχρώσεις, τείνοντας προς το ροζ και το λιλά.

Διαφορές των δύο φύλων ως προς τα χρώματα

Οι επιστήμονες σκέφτηκαν πως αυτό μπορεί να οφείλεται σε συνήθεια – στο κάτω κάτω συχνά τα κορίτσια μεγαλώνουν σε έναν κόσμο ροζ πραγμάτων –κι έτσι με επικεφαλής τη διάσημη νευροεπιστήμονα Anya Hurlbert, εξέτασαν την ιδέα αυτή. Στην ομάδα συμμετείχαν και κινέζοι εθελοντές –στην Κίνα το κόκκινο θεωρείται ως το χρώμα της τύχης.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα