Γιατί να μην βάζετε το αερόθερμο σε πολύπριζο

Γιατί να μην βάζετε το αερόθερμο σε πολύπριζο

Οι ειδικοί προειδοποιούν για μια κοινή συνήθεια που μπορεί να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο για εσάς και τους αγαπημένους σας.

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Όρεγκον στις ΗΠΑ ανέφερε, ότι οι κάτοικοι δεν θα πρέπει ποτέ να συνδέουν ένα ηλεκτρικό θερμαντικό σώμα σε πολύπριζο. Όπως δείχνει η φωτογραφία τους από ένα καμένο πολύπριζο, οι συνέπειες μπορεί να είναι καταστροφικές.

Ποιος είναι ο κίνδυνος

«Τα πολύπριζα δεν έχουν σχεδιαστεί για να διαχειρίζονται την υψηλή ροή ρεύματος που απαιτείται για ένα αερόθερμο και μπορούν να υπερθερμανθούν ή ακόμα και να πάρουν φωτιά λόγω της προστιθέμενης ροής ενέργειας», αναφέρουν χαρακτηριστικά. Δημοσίευσαν, επίσης, την κεντρική φωτογραφία που βλέπετε, η οποία είναι πραγματική και δείχνει ένα πολύπριζο που είχε πάρει φωτιά από το αερόθερμο, το οποίο ήταν συνδεδεμένο σε αυτό.

Σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Πυροσβεστικής των ΗΠΑ, τα ηλεκτρικά σώματα θέρμανσης χώρου, τόσο φορητά όσο και σταθερά, αντιπροσωπεύουν δύο από τις πέντε (40%) οικιακές συσκευές θέρμανσης και συνδέονται με τέσσερις από τους πέντε (84%) θανάτους από ατυχήματα λόγω θέρμανσης στο σπίτι. Οι μισές από τις θανατηφόρες πυρκαγιές οικιακού χώρου ξεκίνησαν επειδή κάτι ήταν πολύ κοντά στο θερμαντήρα και πήρε φωτιά.

Τι πρέπει να προσέχετε

Αποφύγετε μια πιθανή καταστροφική φωτιά στο σπίτι, διατηρώντας το αερόθερμο και τις άλλες ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης και άλλα πράγματα που μπορούν να καούν τουλάχιστον ένα μέτρο μακριά.  Επίσης, συνδέσετε το καλώδιο ρεύματος της θερμαντικής συσκευής απευθείας στην πρίζα του τοίχου και ποτέ σε ένα καλώδιο προέκτασης, ή σε ένα πολύπριζο.


iatropedia

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα