Σούπα κάστανο: Ό,τι πρέπει για τις βροχερές ημέρες

Σούπα κάστανο: Ό,τι πρέπει για τις βροχερές ημέρες

ΥΛΙΚΑ

700 γρ. κάστανα, ψημένα

4 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες

1κ.σ βούτυρο

1 μεγάλο καρότο, τριμμένο

1 πράσο, πολύ ψιλοκομμένο

1 μέτριο κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο

1700 ml. νερό, χλιαρό

1 κύβο ζωμό κότας

120 ml. κρέμα γάλακτος

10 κλ. Θυμάρι, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα

Χυμό από ½  λεμόνι

Αλάτι

Πιπέρι

Σχινόπρασο, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Σε μια χαμηλή κατσαρόλα σοτάρουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά μέχρι να καραμελώσει χωρίς να ρίξουμε κάποια λιπαρή ουσία.

2Μόλις καραμελώσει αδειάζουμε το μπέικον σε ένα πιάτο και καθαρίζουμε την κατσαρόλα.

3Επιστρέφουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, το κρεμμύδι, το καρότο και τα καραμελώνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα για 4 – 5 λεπτά.

4Έπειτα προσθέτουμε το πράσο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 3 – 4 λεπτά.

5Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα κάστανα, το θυμάρι, το μπέικον, το νερό, τον κύβο ζωμό κοτόπουλου και αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά για 15 – 20 λεπτά.

6Αφού βράσουν τα κάστανα, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με ένα ραβδομπλέντερ χτυπάμε τη σούπα μέχρι να πολτοποιηθούν τελείως όλα τα υλικά.

7Παίρνουμε ένα πολύ ψηλό σουρωτήρι και σουρώνουμε τη σούπα πάνω από μία κατσαρόλα πιέζοντας με μία κουτάλα το περιεχόμενο που έχει μέσα το σουρωτήρι ώστε να βγουν όλα τα ζουμιά.

8Προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το χυμό λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και επιστρέφουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά σιγοβράζοντας για 7 – 8 λεπτά.

9Σερβίρουμε τη σούπα σε μπολάκια ρίχνοντας λίγο σχινόπρασο από πάνω.

 

Πηγή: giorgostsoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα