Θέλω να φτιάξω γιουβαρλάκια αυγολέμονο: Συνταγή
Υλικά
Υλικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ' ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ρύζι, τα μυρωδικά, το λάδι, αλάτι και πιπέρι.
Ζυμώστε το μίγμα μερικά λεπτά και πλάστε μικρά μπαλάκια. Αλευρώστε τα, αραδιάστε τα το ένα πλάι στο άλλο κι αφήστε τα να περιμένουν.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε το ζωμό κρέατος ή νερό και το βούτυρο, να βράσουν.
Ρίξτε μέσα τα γιουβαρλάκια, σκεπάστε και σιγοβράστε, ώσπου να μαλακώσουν, 30' περίπου. Στο μεταξύ, χτυπήστε ελαφρά τ' αυγά σ' ένα μπολ, ρίξτε το χυμό λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίξτε μερικές κουταλιές από το ζουμί της σούπας.
Ρίξτε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα, ανακατεύοντας ζωηρά και κατεβάστε την από τη φωτιά. Σερβίρετέ την ζεστή.