Το υλικό που απογειώνει τη χωριάτικη σαλάτα

Το υλικό που απογειώνει τη χωριάτικη σαλάτα

Πώς θα φτιάξετε την καλύτερη χωριάτικη σαλάτα με ένα απλό κόλπο!

Ας το παραδεχτούμε: η καλύτερη σαλάτα είναι η χωριάτικη σαλάτα. Όταν φτιαχτεί σωστά βέβαια. Ίσως, μάλιστα, να μην είναι υπερβολή να ισχυριστούμε ότι πρόκειται για την καλύτερη σαλάτα που έχει να προσφέρει όλη η Μεσόγειος. Πρώτα ας επαναλάβουμε κάποια από τα γνωστά μυστικά για τη σωστή χωριάτικη. Μη βάζεις τις ντομάτες στο ψυγείο, και σε καμία περίπτωση μην τις κόβεις σε κομμάτια από πριν, γιατί χάνουν τη νοστιμιά τους.

Χρησιμοποίησε ντοματίνια αντί ντομάτες τον χειμώνα, γιατί είναι πιο γευστικά. Ή προτίμησε ντομάτες Κρήτης, επειδή έχει περισσότερο ήλιο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και είναι πιθανότερο να είναι πιο νόστιμες.

Το κόλπο στην χωριάτικη σαλάτα που κάνει τη διαφορά

Όλα ψιλοκομμένα

Αν ας πούμε έχεις ντοματίνια στο ψυγείο, καλό είναι να τα κόψεις στα τρία (αντίστοιχα μικρό μέγεθος και για το αν έχεις ντομάτα) και την κάθε ροδέλα αγγούρι να την κόψεις στα δύο ή στα τέσσερα.

Αντίστοιχα, ψιλοκόψε και την πιπεριά, αλλά και την ελιά (αφού βγάλεις το κουκούτσι). Αυτό όμως που πρέπει να ψιλοκόψεις πάση θυσία είναι το κρεμμύδι, κόβοντας το όσο πιο λεπτό και διάφανο μπορείς με μήκος 1 εκατοστό και πλάτος μηδαμινό.

Η μυστική πινελιά: Μία κουταλιά Άλμη

Και τώρα το μεγάλο μυστικό: Θρυμμάτισε τη φέτα με το χέρι και ρίξ’ τη μέσα στη σαλάτα μαζί με 1-2 κουταλιές της σούπας από την άλμη της. Μετά, ανακατεύεις όλα τα υλικά και προσθέτεις λάδι, ξύδι, αλάτι και ρίγανη (αλλά και κάπαρη αν είσαι φίλος) και είσαι έτοιμος.

Έτσι, με κάθε μπουκιά γεύεσαι όλα τα υλικά της χωριάτικης. Το κρεμμύδι είναι τόσο ψιλοκομμένο που δε θα σου καθίσει βαρύ, η ντομάτα αφήνει όλα τα ζουμιά της μέσα στη σαλάτα και η άλμη ενισχύει τη γεύση της φέτας μέσα στη χωριάτικη.

Εφαρμόστε αυτά τα απλά βήματα και δείτε τη χωριάτικη σαλάτα σας να απογειώνεται σε γεύση και απόλαυση.

Πηγή: news247.gr 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα